4.7.2013 14:16

Ξέσπασαν κατά του Λιγνού για έναν κάδο!

ΚΟΥΒΑΡΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Σωρός κουβάρι έχουν γίνει οι κάτοικοι στα Καρδάμυλα με αφορμή την επιμονή του αντιδημάρχου Γ. Λιγνού να τοποθετήσει τους κάδους μπροστά ακριβώς από τα σπίτια των κατοίκων και όχι σε σημεία όπου τα σπίτια δεν κατοικούνται την καλοκαιρινή περίοδο, ξεσηκώνοντας τους δημότες που διαμαρτύρονται για ευνοϊκή μεταχείριση της Δημοτικής Ενότητας έναντι συγκεκριμένων κύκλων.

Αφορμή για τη διαμάχη που κοντεύει να φτάσει στα… Δικαστήρια ήταν η τοποθέτηση ενός κάδου απορριμμάτων μπροσστά ακριβώς από κατοικημένο σπίτι και μάλιστα εν μέσω του καλοκαιριού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία. Οι περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο στον υπεύθυνο για την καθαριότητα όσο και στον αντιδήμαρχο. Υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατόν η τοποθέτηση των κάδων να γίνεται μπροστά από τα σπίτια όσων δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι και έρχονται περιστασιακά στο χωριό, αλλά σε εκείνων που διαμένουν μόνιμα.

Τα έκαναν χειρότερα

Η παρέμβαση του αντιδημάρχου και των συνεργατών του μάλλον αγρίεψε περισσότερο τους κατοίκους. Αντί να λειτουργήσει πυροσβεστικά για την επίλυση του τόσο απλού ζητήματος, με το «έτσι θέλω» απομάκρυνε τους κάδους και ζήτησε από τους κατοίκους να αφήνουν τα απορρίμματα έξω από τα σπίτια τους για να περνάει από εκεί και να τα πέρνει το δημοτικό όχημα. “Εφόσον υπάρχει ένα άδειο σπίτι  στο δρόμο που οι ιδιοκτήτες του έρχονται για πολύ λίγες μέρες κάθε χρόνο στα Καρδάμυλα, γιατί δεν βάζει εκεί τον κάδο να τελειώνουμε”, αναρωτιούνται οι κάτοικοι, οι οποίοι παράλληλα αφήνουν αιχμές για ευνοϊκή μεταχείριση που επιδεικνύει η πλευρά του αντιδημάρχου έναντι άλλων δημοτών.

ο καυγάς συνεχίστηκε για μέρες μεταξύ των δημοτών και της δημοτικής ενότητας και ακόμη δεν έχει κλείσει. Μάλιστα έφθασε να απασχολεί και τον δήμαρχο, που έγινε αποδέκτης των διαμαρτυρίων. “Μόλις πάρουμε σε 20 μέρες το προσωπικό που χρειαζόμαστε για την αποκκομιδή, δεσμευόμαστε ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί. Δεν μπορεί ένα χωρίο να είναι ανάστατο για έναν κάδο. Θα το λύσουμε το θέμα”, επισημαίνει ο Πολ. Λαμπρινούδης.

Κι αν για τους περισσότερους το θέμα φαντάζει απλό για να λυθεί, η Δημοτική Αρχή φρόντισε να το κάνει… σήριαλ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ