28.6.2016 18:54

Ξεσηκώνει και πάλι η υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Καθησυχαστικός ως προς το ζήτημα της υποβάθμισης των δημοτικών σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων είναι ο βουλευτής Χίου Ανδρ. Μιχαηλίδης.

Με δεδομένο ότι το προεδρικό διάταγμα με το οποίο τα σχολεία είχαν γίνει 6θέσια, ύστερα από τον ξεσηκωμό των τοπικών κοινωνιών, έπαψε να ισχύει, όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης, χρειάζεται νέα Υπουργική απόφαση για να τεθεί και πάλι σε ισχύ και να μην υποβαθμιστούν τα 2 σχολεία. "Για το ζήτημα ατό είναι ενήμερο το υπουργείο και μέσα στον Ιούλιο θα έχει διευθετηθεί το θέμα, οπότε δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας", διαβεβαίωσε ο Χιώτης Βουλευτής.

Και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Για το ίδιο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου. Σε αυτήν αναφέρεται: " Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σήμερα ακολουθεί και συνεχίζει την πολιτική που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τότε. Κρατούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με το πιστόλι στον κρόταφο υπό τη διαρκή απειλή της υποβάθμισης.

Απαιτούμε την άμεση εξασφάλιση των σχολείων σε Καλλιμασιά και Νενητα  ως 6θεσια, την αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση τους με μόνιμο και σταθερό προσωπικό όπως απαιτούν οι ανάγκες παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών. Στην κατεύθυνση αυτή, το Σωματείο μας καλεί τους Συλλόγους Γονέων των 2 χωριών, τους εργαζόμενους να κινηθούν, παράλληλα φυσικά με τη διατήρηση τους ως 6θέσια και με προοπτική περαιτέρω αύξησης θέσεων. Σε αυτό το δρόμο θα πάρουμε πρωτοβουλίες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του "κοφτή" των πολιτικών των κυβερνήσεων - ΕΕ, με όλες μας τις δυνάμεις".

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ