7.5.2015 12:06

Ξεσηκώνει αντιδράσεις η απένταξη

ΕΚΤΟΣ ΕΣΠΑ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Την παρέμβαση του βουλευτή Ν. Μηταράκη προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» και του «Politischios.gr» σχετικά με τις μαζικές απεντάξεις έργων της Χίου από το πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Μηταράκης εξαπολύει τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει την ίδια τακτική του γκρεμίσματος όσων καλών παρέλαβε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει αφαιρέσει από τη Χίο τα έργα ενίσχυσης της καλλιέργειας μαστίχας, ενίσχυσης των ΚΤΕΛ, ενίσχυσης της ψηφιοποίησης του αρχείου της Μητρόπολης, ενίσχυσης του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος και ενίσχυσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προς του πολίτες.

Αυτά τα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των €2 εκ. προκηρύχτηκαν και εντάχθηκαν προς επιχορήγηση 100% στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη Κυβέρνηση με σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών και να ενισχύσουν τους μαστιχοπαραγωγούς, το θεματικό τουρισμό, τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ παράλληλα με την υλοποίησή τους θα δημιουργούσαν πληθώρα θετικών επιπτώσεων στην τοπική οικονομία.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει πολύτιμο χρόνο, δεν κυβερνά με σχέδιο με αποτέλεσμα να χάνονται ευκαιρίες χρηματοδότησης και να απεντάσσονται έργα σημαντικά για τους πολίτες και την οικονομία. Ας ξυπνήσουν επιτέλους και αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.»

Χάνει 475.000 η Ε.Μ.Χ.

Στη λίστα των απενταγμένων έργων που αποκάλυψε χθες ο «π» προστέθηκε και η ψηφιακή καταγραφή, απεικόνιση και βελτιστοποίηση της καλλιέργειας μαστίχας που είχε αναταθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το έργο είχε προϋπολογιστεί στις 475.100 ευρώ.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ