30.4.2015 10:26

Ξενοφοβίλ

ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΣΧΙΝΟΥ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΣΑΤΥΡΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η Μαστίχα Χίου είναι βασικό συστατικό και  στα φάρμακα καταπολέμησης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού! Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει με τη σφραγίδα του λογότυπου της στις εσώκλειστες οδηγίες η πράξη της Νορβηγικής Πρεσβείας της Αθήνας, να την συμπεριλάβει στη βασική προωθητική καμπάνια της αντιρατσιστικής της εκστρατείας με τη δημιουργία του χαπιού «Ξενοφοβίλ», συστατικό του οποίου είναι η χιώτικη μαστίχα.

Η Νορβηγική κυβέρνηση είναι πολύ ευαίσθητη και ενεργή στα θέματα καταπολέμησης  της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και στηρίζει ενεργά τα θύματα χρηματοδοτώντας αρκετούς ξενώνες προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα. 

Σατιριζίνη σε δισκία τσίχλας

Η πρώτη χαζή σκέψη που έκανε ο Αχιλλέας Μ. Πεκλάρης - που κοινοποίησε το θέμα στο facebook- μόλις είδε τον Νορβηγό πρέσβη να κρατάει πέντε κουτιά φάρμακα, ήταν πως ίσως είναι κάποια νορβηγικά χάπια που οι συμπατριώτισσες του δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να βρουν στην Αθήνα.
Και μετά είδε το όνομα: «Ξενοφοβίλ, σατιριζίνη διαπολιτισμικότητας - ανακουφίζει αποτελεσματικά από την ξενοφοβία». 
Στις οδηγίες χρήσης  υπάρχει ένα έξυπνο κείμενο γραμμένο με χιούμορ στο οποίο μεταξύ άλλων περιέχονται τα εξής: « Ξενοφοβίλ 2mg.Σατυριζίνη διαπολιτισμικότητας  σε δισκία τσίχλας επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο.Είναι ένα αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό φαρμακευτικό προϊόν  με σκοπό την συμπτωματική αγωγή κατά της ξενοφοβίας της κοινωνίας, χρόνιας ή περιοδικής ρατσιστικής βίας.Καταπολεμά την έλλειψη ανεκτικότητας  απέναντι στο διαφορετικό, την κινδυνολογία και τη φασιστική βία.Φυλάσσονται σε ένα υγιές περιβάλλον, με δροσερό κλίμα στην κοινωνία. Χορηγείται καλύτερα πριν να εκδηλωθούν τα συμπτώματα, πριν είναι πολύ αργά. Φυλάσσονται κοντά σε παιδιά άνω των 6 ετών.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ