19.9.2012 11:10

Ξεμένουν από πετρέλαιο τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΤΟΝΙΖΟΥΝ Κ. ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Το θέμα των πιστώσεων προς τους ΟΤΑ για την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία ανάμεσα στις οποίες φλέγον ζήτημα αποτελεί η χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης, θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Β. Αιγαίου η οποία συνεδριάζει εκτάκτως στη γειτονική Μυτιλήνη.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Π. Λαμπρινούδης, από την αρχή του χρόνου έχουν δοθεί σε πανελλαδικό επίπεδο μόνο 11.000.000 ευρώ από τα συνολικά 80 που οφείλει το κράτος ενώ σε ότι αφορά τη Χίο έχουν δοθεί μόνο 80.000 ευρώ.

«Ας έρθουν και να μας πουν πως θα προμηθεύσουμε με πετρέλαιο τα σχολεία του νησιού με αυτό το ποσό. Έχω ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη και του ζήτησα εκτός των άλλων να ζητήσει η ΚΕΔΕ την απαλλαγή του ΦΠΑ στο πετρέλαιο που προορίζεται για σχολικές μονάδες ώστε με λιγότερα χρήματα να βάλουμε περισσότερο πετρέλαιο», είπε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι μικρότεροι Δήμοι καθώς ο μικρός τους προϋπολογισμός δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Από την πλευρά του πάντως μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  ανέφερε ότι έχει ήδη κάνει επαφές με τον αρμόδιο Υπουργό Ε. Στυλιανίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα σταλεί γενναία δόση από τα παρακρατηθέντα ποσά ώστε να χορηγηθεί άμεσα πετρέλαιο σε όλες τις σχολικές μονάδες. 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ