Αντιμέτωπη με την αναλγησία του ελληνικού κράτους βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Χίος. Παρά την έκρυθμη κατάσταση, ο παραλογισμός αυτή τη φορά εντοπίζεται στο ζήτημα της σίτισης των μεταναστών της Σούδας.
Παρότι ο κοινός σχεδιασμός των φορέων, σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία, ήταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που «δραπέτευσαν» από τη ΒΙ.ΑΛ. να μεταφερθούν στη Σούδα, ώστε να δοθεί ξανά σε χρήση ο λιμένας της Χίου, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται τη σίτισή τους, λέγοντας ότι είναι υπεύθυνο μόνο για όσους μετανάστες παραμένουν στη ΒΙ.ΑΛ.
Μάλιστα, κατόπιν πολλών πιέσεων η επίσημη απάντηση που δόθηκε στον Δήμο Χίου, ήταν να υποβάλλει αίτημα ώστε να εξεταστεί από το Υπουργείο. Μέχρι τότε, οι μετανάστες της Σούδας, θα σιτίζονται από τις καπαριές του Κάστρου.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.