4.4.2016 16:53

Ξεμένει από φαγητό η Σούδα

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΙΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙ.ΑΛ.

Αντιμέτωπη με την αναλγησία του ελληνικού κράτους βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Χίος. Παρά την έκρυθμη κατάσταση, ο παραλογισμός αυτή τη φορά εντοπίζεται στο ζήτημα της σίτισης των μεταναστών της Σούδας.

Παρότι ο κοινός σχεδιασμός των φορέων, σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία, ήταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που «δραπέτευσαν» από τη ΒΙ.ΑΛ. να μεταφερθούν στη Σούδα, ώστε να δοθεί ξανά σε χρήση ο λιμένας της Χίου, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται τη σίτισή τους, λέγοντας ότι είναι υπεύθυνο μόνο για όσους μετανάστες παραμένουν στη ΒΙ.ΑΛ.

Μάλιστα, κατόπιν πολλών πιέσεων η επίσημη απάντηση που δόθηκε στον Δήμο Χίου, ήταν να υποβάλλει αίτημα ώστε να εξεταστεί από το Υπουργείο. Μέχρι τότε, οι μετανάστες της Σούδας, θα σιτίζονται από τις καπαριές του Κάστρου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ