5.5.2014 16:43

Ξέμεινε από πετρέλαιο ο Καταρράκτης

Αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα έρχονται οι 15 αλιείς του καταφυγίου του Καταρράκτη καθώς με πρόσφατη εντολή τους γνωστοποιήθηκε ότι απαιτείται η μετακίνηση των σκαφών στα αλιευτικά καταφύγια Κώμης ή Αγίας Ερμιόνης για τον ανεφοδιασμό τους.

Τα εν λόγω σκάφη εφοδιάζονται με πετρέλαιο transit με συνολική κατανάλωση περί τους 50 τόνους ετησίως (4 τόνοι μηνιαίως). Μέχρι πρόσφατα ο ανεφοδιασμός των σκαφών γινόταν στο Αλιευτικό Καταφύγιο Καταρράκτη.

Το εν λόγω πρόβλημα θίγει σε επιστολή του προς το Τελωνείο και τη Revoil ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή συνεπάγεται πρόσθετη ταλαιπωρία και επιβάρυνση σε καύσιμα στους αλιείς του Καταρράκτη και της ευρύτερης περιοχής.

«Θεωρούμε απαραίτητο να εξακολουθήσει ο επιτόπιος ανεφοδιασμός στο Αλιευτικό Καταφύγιο Καταρράκτη όπως γινόταν κατά το παρελθόν», αναφέρει ο κ. Γανιάρης. 

 

Πηγή φώτο: http://www.discoverchios.com/

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ