13.11.2015 12:56

Ξέμεινε από γιατρούς η Αμανή

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΝΗ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ

Το κράτος, οι φορείς και οι υπηρεσίες του στρουθοκαμηλίζουν γύρω από τα τοπικά ζητήματα, ακόμη κι όταν αυτά αφορούν στην υγεία και στην θωράκιση με γιατρούς ευαίσθητων περιοχών όπως της Αμανής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου διακρίνει αυτή την υποβάθμιση και αφήνει σαφής αιχμές με ανακοίνωσή του κατά της 2ης ΔΥΠΕ, χαρακτηρίζοντας «άστοχη ενέργεια» την μετάθεση του μοναδικού γιατρού της Αμανής, από το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, στα Καρδάμυλα, όπου υπηρετούν ήδη άλλοι δύο γιατροί.

Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου αναφέρει:

"Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, με έκπληξη ενημερώθηκε για την μετάθεση του μοναδικού Γενικού Ιατρού από το αποψιλωμένο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού στο τριθέσιο Ιατρείο Καρδαμύλων,  όπου ήδη υπηρετούν δύο ιατροί. Η μετάθεση αυτή πραγματοποιήθηκε  χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αντικατάστασή του Γενικού  Ιατρού στη Βολισσό  παρά τις συνεχείς προσπάθειες, για καλύτερη υγειονομική θωράκιση της περιοχής, του Συλλόγου μας  και κυρίως των κατοίκων της Αμανής. Η ανωτέρω ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή, παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Αυτό δείχνει ότι η 2η ΔΥΠΕ  συνεχίζει τις άστοχες ενέργειες στα υγειονομικά ζητήματα στη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσες χωρίς να έχει την σωστή ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν"

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ