13.11.2015 12:56

Ξέμεινε από γιατρούς η Αμανή

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΝΗ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ

Το κράτος, οι φορείς και οι υπηρεσίες του στρουθοκαμηλίζουν γύρω από τα τοπικά ζητήματα, ακόμη κι όταν αυτά αφορούν στην υγεία και στην θωράκιση με γιατρούς ευαίσθητων περιοχών όπως της Αμανής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου διακρίνει αυτή την υποβάθμιση και αφήνει σαφής αιχμές με ανακοίνωσή του κατά της 2ης ΔΥΠΕ, χαρακτηρίζοντας «άστοχη ενέργεια» την μετάθεση του μοναδικού γιατρού της Αμανής, από το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, στα Καρδάμυλα, όπου υπηρετούν ήδη άλλοι δύο γιατροί.

Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου αναφέρει:

"Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, με έκπληξη ενημερώθηκε για την μετάθεση του μοναδικού Γενικού Ιατρού από το αποψιλωμένο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού στο τριθέσιο Ιατρείο Καρδαμύλων,  όπου ήδη υπηρετούν δύο ιατροί. Η μετάθεση αυτή πραγματοποιήθηκε  χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αντικατάστασή του Γενικού  Ιατρού στη Βολισσό  παρά τις συνεχείς προσπάθειες, για καλύτερη υγειονομική θωράκιση της περιοχής, του Συλλόγου μας  και κυρίως των κατοίκων της Αμανής. Η ανωτέρω ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή, παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Αυτό δείχνει ότι η 2η ΔΥΠΕ  συνεχίζει τις άστοχες ενέργειες στα υγειονομικά ζητήματα στη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσες χωρίς να έχει την σωστή ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν"

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ