6.9.2016 15:56

Ξεκινούν τα έργα για το clear way του αεροδρομίου

Την υπογραφή της σύμβασης που θα σημάνει και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του clear way του αεροδρομίου, ανακοινώνει επισήμως ο Δήμος Χίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, « υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της τεχνικής εταιρείας «Πυλώνας» και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το έργο επέκτασης του αεροδρομίου».

Επιρρίπτοντας κι ευθύνες για την καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών του έργου, ο Δήμος συμπληρώνει «Το ελληνικό κράτος ανέλαβε επιτέλους την ευθύνη του για τον καθαρισμό και την περίφραξη της  απαλλοτριωμένης έκτασης στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου, που θα λειτουργήσει ευεργετικά στην επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και στη δημιουργία μελλοντικά ζώνης ασφαλείας (Clear Way).

Προς το τέλος της εβδομάδας θα γίνει επίσκεψη της επιβλέπουσας αρχής, όπου θα συναντηθεί με τον ανάδοχο του έργου και παράλληλα θα εξεταστεί η απομάκρυνση των δικτύων κοινής ωφελείας, σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΝΧ τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον ανάδοχο του έργου, για το οποίο έχει δοθεί μια μεγάλη μάχη με επανειλημμένες παραστάσεις σε υπουργούς και υπηρεσίες, έως και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο Δήμαρχος μετέφερε στον ανάδοχο ότι ο Δήμος της Χίου είναι έτοιμος να βοηθήσει από την πλευρά του όπου χρειαστεί, ενώ η ΔΕΥΑΝΧ είναι ήδη έτοιμη να κάνει το τμήμα που την αφορά σε σχέση με τα δίκτυά της».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ