9.1.2017 12:54

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο λιμάνι της Χίου [ΦΩΤΟ]

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΙΝΗ ΡΑΜΠΑ

Στον άμεσο αποκλεισμό του προβληματικού τμήματος της χερσαίας ζώνης προχώρησε το Λιμενικό Ταμείο Χίου που από το πρωί της Δευτέρας έθεσε σε εφαρμογή τον σχεδιασμό του για προσέγγιση των πλοίων στη μεσαία ράμπα του λιμένα της Χίου.

Τα συνεργεία του αναδόχου προχώρησαν στην επίστρωση με χαλίκι 3Α ώστε να αυξηθεί το ύψος της χερσαίας ζώνης και να μπορούν να προσεγγίζουν τα πλοία της γραμμής.

Η πρώτη μάλιστα δοκιμή θα γίνει με το πλοίο Blue Star 1 το βράδυ της Δευτέρας και θα ακολουθήσει το πλοίο Νήσος Σάμος τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και η χωμάτινη ράμπα θα είναι έτοιμη μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Θα δούμε τις παρατηρήσεις των πλοιάρχων, θα προχωρήσουμε σε επιδιορθώσεις αν χρειαστεί, ώστε το προβληματικό σημείο της χερσαίας ζώνης να αποκλειστεί εντελώς μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρης.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ