3.1.2022 6:54

Ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί οι βάρδιες στο Θόλος

Πιθανή μικρή καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών μετά τις αντιδράσεις

Ξεκίνησε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, η 24ωρη φύλαξη της περιοχής του Θόλους, με τους κατοίκους Συκιάδας, Λαγκάδας και Βροντάδου να εναλλάσσουν βάρδιες ανά δύο ώρες τόσο από στεριά όσο και από θάλασσα.

Μετά τη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση, στον χώρο όπου σχεδιάζεται η ανέγερση της νέας δομής, οι κάτοικοι πυκνώνουν την παρουσία τους, δηλώντας την αντίθεσή τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό ενώ στην είσοδο προς τον χώρο, τοποθετήθηκε μικρός λυόμενος οικίσκος για τις ανάγκες φύλαξης,

Όλα αυτά τη στιγμή, που σύμφωνα με πληροφορίες του «π», η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 4/1, έναρξη των εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία, μάλλον παίρνει παράταση για το άμεσο μέλλον, με δεδομένο ότι, εργολάβοι που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο έργο, φαίνεται ότι κάνουν ένα βήμα πίσω, μετά τις αντιδράσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόσο η κυβέρνηση όσο και η ανάδοχος εταιρεία, κάθε άλλο παρά εγκαταλείπουν τον σχεδιασμό, τονίζοντας ότι, η δομή θα ολοκληρωθεί εντός του 2022. Μάλιστα πληροφορίες του «π», αναφέρουν ότι, στελέχη της αναδόχου εταιρείας, καθόλη τη διάρκεια των εορτών, παρέμειναν στη Χίο πραγματοποιώντας σειρά επαφών.

Μόνο με αστυνομικές δυνάμεις από τη Χίο

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του Politischios.gr, αναφέρουν ότι κυβέρνηση και Γ.Α.Δ.Π. Βορείου Αιγαίου, σε σύσκεψη που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαίωσαν την ήδη εκφρασμένη άποψη από τον Νότη Μηταράκη, να μην υπάρξει καμία επέμβαση μονάδων των ΜΑΤ, όπως είχε γίνει τον Φλεβάρη του 2020 αλλά ο όποιος σχεδιασμός να ανατεθεί εξ ολοκλήρου στις πλάτες των αστυνομικών της Χίου και της Λέσβου αντίστοιχα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ