10.5.2016 17:46

Ξεκινάει η ανέγερση του νηπιαγωγείου στο Νεχώρι

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Λύση στο μόνιμο πρόβλημα της στέγασης μαθητών στη Δημοτική Κοινότητα του Αγίου Μηνά έρχεται με τον ορισμό αναδόχου για το έργο της ανέγερσης του διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου του Νεοχωρίου.

Όπως ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Παπαδόπουλος ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ενημέρωσε τον Δήμο ότι το αργότερο μέχρι το τέλος Μαΐου ο ανάδοχος θα έχει εγκατασταθεί και θα ξεκινήσει εργασίες.

«Από αυτό το σημείο και μετά έχει, θεωρητικά, δύο χρόνια προκειμένου να ολοκληρώσει το νηπιαγωγείο που θα κοστίσει 975.000 ευρώ», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το ενδιαφέρον στοιχείο του ρεπορτάζ είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η Δ.Ε. Αγίου Μηνά είναι η μοναδική Δημοτική Ενότητα πάνω στο νησί που παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού δυναμικού.

«Την ώρα που ακόμα και η πόλη παρουσιάζει φθίνουσα πορεία η περιοχή του Αγίου Μηνά αυξάνει τον αριθμό των μαθητών της. Έτσι μέσα από το έργο της επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου των Θυμιανών αλλά και της ανέγερσης του Νηπιαγωγείου στο Νεχώρι θα επιλύσουμε οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα των μαθητών στην περιοχή», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ