14.4.2015 13:24

Ξεκινάει η ανακύκλωση γυαλιού [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΚΑΝ 80 ΚΑΔΟΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ 700 ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ

Κοντά στα καταστήματα σίτισης και τα σχολεία θα τοποθετηθούν οι περισσότεροι από τους 80 κάδους ανακύκλωσης γυαλιού , που παρέλαβε χτές η δημοτική αρχή από τη Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, στα πλαίσια της εφαρμογής της συμφωνίας  η οποία υπογράφτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2015. Το Ιούλιο  θα παραληφθούν και οι υπόλοιποι 700 κάδοι  χαρτιού, αλουμινίου και πλαστικού, με τους οποίους θα αντικατασταθούν οι  συρμάτινοι στο εμπορικό κέντρο  και θα συμπληρωθούν οι ελλείψεις  στην υπόλοιπη Χίο, στις Οινούσσες και τα Ψαρά.   Σύντομα θα παραληφθούν και τρία νέα απορριμματοφόρα χωρητικότητας 16, 12, και 8 τόνων αντίστοιχα.

Η διαδικασία  μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών στην Αθήνα, οι  ακριβείς χώροι εγκατάστασης των κάδων χωρητικότητας 1300 λίτρων ο καθένας   και το ωράριο συλλογής  των απορριμμάτων θα ορισθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.  

«Κάθε αρχή και δύσκολη, θα τους τοποθετήσουμε, θα ελέγχουμε και θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα συλλογής ανάλογα με τις ανάγκες που θα καταγραφούν», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπελέγρης.                                                               

Ανταποδοτικό όφελος

Ο υπεύθυνος της διαδικασίας ανακύκλωσης Σ. Συριώδης επισημαίνει   ότι είμαστε  ο πρώτος δήμος που παραλάβαμε  κάδους δωρεάν  και θα λαμβάνουμε  ανταποδοτικά οφέλη 160 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων που θα ανακυκλώνεται και θα πιστοποιείται.

Παράκληση

Οι δύο υπεύθυνοι δημοτικοί σύμβουλοι παρακαλούν τους  καταναλωτές να συνειδητοποιήσουν και να σεβαστούν  ότι στους κάδους ανακύκλωσης πρέπει να απορρίπτουν  τα συγκεκριμένα προϊόντα που γράφουν, για να έχει νόημα και η διαδικασία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ