6.10.2016 16:52

Ξεκινάει το έργο του φωτισμού του Θόλους

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΥΣ

Ξεκινάει εντός των προσεχών ημερών το έργο της τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων στο Θόλος που είναι ενταγμένο στην εργολαβία της συντήρησης ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου της Χίου με συνολικό προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

Το έργο της Περιφέρειας προβλέπει την τοποθέτηση 40 φωτιστικών σωμάτων τύπου Led  σε ιστούς ύψους 9μ. σε απόσταση 30μ. ο ένας από τον άλλο. Ο τελικό στόχος είναι να φωτιστεί η ευθεία συνολικού μήκους 1.2 χιλιόμετρων, πάγιο αίτημα των κατοίκων των χωριών της Συκιάδας, της Λαγκάδας αλλά και των Καρδαμύλων.

Η εγκατάσταση θα ηλεκτροδοτηθεί από το δίκτυο της ΔΕΗ μέσω pillar ηλεκτροφωτισμού με τον Στ. Κάρμαντζη να σημειώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το συγκεκριμένο έργο να συνδεθεί και με το έργο του φωτισμού της νέας γέφυρας του Παντουκειούς, καθιστώντας τη διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο πιο ασφαλής από ποτέ.

«Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού. Ο νέος δρόμος και η νέα γέφυρα στο Παντουκειός σε συνδυασμό με τον φωτισμό του Θόλους θα βελτιώσουν σημαντικά την οδική ασφάλεια, που είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της Π.Ε. Χίου και της Περιφέρειας. Για να ενωθεί ο φωτισμός του Θόλους με αυτόν της νέας γέφυρας υπολείπεται μία απόσταση της τάξεως των 400 μέτρων. Ευελπιστώ όμως ότι θα καταφέρουμε να φωτίσουμε και αυτό το κενό ώστε το έργο να παραδοθεί ως ενιαίο», δήλωσε ο κ. Κάρμαντζης στον «π».

Σύμφωνα πάντως με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί, ξεκινώντας το έργο της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού από τους Ολύμπους. «Έχουμε προχωρήσει στην έγκριση και παραγγελία των υλικών ώστε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Θόλος», ανέφερε υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ