23.9.2016 19:10

Ξεκινά Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου ξεκινά τη λειτουργία ομάδας ενηλίκων με αναπτυξιακές δυσκολίες. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες με αναπτυξιακές δυσκολίες. Συγκεκριμένα, ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητική υστέρηση και λοιπές αναπτυξιακές διαταραχές.

Η ομάδα θα δουλέψει πάνω στους βασικούς λειτουργικούς τομείς της ζωής του ατόμου:

-  Καθημερινότητα (αυτοφροντίδα, ένδυση - απόδυση, ατομική υγιεινή, οργάνωση προσωπικού χώρου, κυκλοφοριακή αγωγή).

-  Παραγωγή-Εργασία (οικιακές εργασίες, διαχείριση χρημάτων, χρήση τεχνολογίας).

-  Ψυχαγωγία ( διαχείριση ελεύθερου χρόνου, χόμπυ, οργάνωση προσωπικού χρονοδιαγράμματος).

-  Κοινωνικές Δεξιότητες (λεκτική-εξωλεκτική επικοινωνία,κατανόηση-τήρηση κοινωνικών κανόνων).

 Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά ομάδα θα κυμαίνεται από 2 έως 6 άτομα και η σύνθεση των ομάδων θα προκύψει ανάλογα με την ηλικία, τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

 Η ομάδα θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή στις 18:30 και θα έχει διάρκεια 1,5 ώρα. Ο κύκλος των συναντήσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Το κόστος συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

Θα ακολουθήσει εκτίμηση των δεξιοτήτων των ενδιαφερόμενων πριν την ένταξή τους στην ομάδα. 

Λίγα λόγια για το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Ψ.Υ.Ε.)

Ξεκίνησε την λειτουργία του ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο το 2014. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής ή/και κατ΄ οίκον. Η Διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και διοικητικό υπάλληλο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ