4.6.2015 10:18

Ξεκινά το 1ο Piraeus Sports Camp για παιδιά δημοτικών σχολείων

Το 1ο Piraeus Sports Camp που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
 
Στο πάνελ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Ελληνιάδης και ο διευθυντής του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βασίλης Νάνος.
 
Όπως ειπώθηκε, εκατοντάδες παιδιά από τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά θα έχουν την ευκαιρία για τέσσερις εβδομάδες σε τέσσερις δημοτικές κοινότητες της πόλης να μάθουν δωρεάν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, του ποδοσφαίρου σάλας, του μπάντμιντον. Το πρόγραμμα έχει πέντε προπονητικές ενότητες.
 
Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες θα υπάρχουν θεωρητικά μαθήματα για τα αθλήματα αλλά και για τη διατροφή, την υγιεινή, την ιστορία της πόλης του Πειραιά αλλά και του Ολυμπιακού.
 
Στα τέσσερα κλειστά γυμναστήρια και στα γήπεδα στα Βοτσαλάκια θα υπάρξουν και επισκέψεις σημαντικών αθλητών όλων των αθλημάτων με στόχο να μιλήσουν και να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τα παιδιά. Στις παροχές προς τα παιδιά θα είναι και μια φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και ελαφρύ γεύμα, φρούτο και φυσικά δίπλωμα συμμετοχής.
 
Κατά την ομιλία του ο κ. Μώραλης τόνισε ότι «τα αθλητικά camps απευθύνονται σε παιδιά των δημοτικών σχολείων, είναι δωρεάν, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους και αφορούν αρκετά αθλήματα. Τα αθλητικά camps διοργανώνονται σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Είναι σπουδαίο το ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν, διότι είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και για τον Δήμο Πειραιά». Επίσης σημείωσε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να προστεθεί ένα ακόμα άθλημα, η κολύμβηση, στην πισίνα στα Βοτσαλάκια.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε ότι «η λογική μου είναι ότι πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους, ψηλά τον πήχη και ως δημοτική αρχή. Πρέπει να υπάρχει ένα όραμα στο οποίο να πιστεύουμε όλοι. Ο Πειραιάς πρέπει να διεκδικήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, να καταθέσει τον πρώτο φάκελο μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2015. Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά για εμάς που έχουμε μάθει να δουλεύουμε γρήγορα και για τους συνεργάτες μου, μπορούμε να τα καταφέρουμε».
 
Για τις χορηγίες ανέφερε ότι «χορηγοί τόσο μεγάλοι όσο είναι ο Ολυμπιακός δεν υπάρχουν ακόμα και κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολο να υπάρξουν σε αυτό το μέγεθος. Τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά θα γίνουν σημαντικά πράγματα με χορηγίες. Αυτό το είχαμε πει προεκλογικά. Είναι τιμή για μια πόλη, δεν την υποβαθμίζει. Το να έρχονται σημαντικοί φορείς να συνδράμουν μια προσπάθεια που γίνεται σε μια πόλη είναι πολύ σημαντικό, όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις. Γύρω στα 550 εκατ. ευρώ κόστισε στο Ίδρυμα Νιάρχου η Λυρική Σκηνή και η Βιβλιοθήκη στο Δέλτα. Παρόμοιες χορηγίες έχουν γίνει σε πολλές πόλεις μέχρι σήμερα, εκτός του Πειραιά».
 
Από την πλευρά του ο κ. Ελληνιάδης τόνισε ότι «η νέα αθλητική δραστηριότητα θα απασχολήσει παιδιά του δημοτικού από 5 έως 12 ετών, με κυρίαρχο στόχο τη διασκέδασή τους. Θέλουμε τα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, να χαρούν, να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να μυηθούν στα μυστικά των αθλημάτων που έχουμε επιλέξει. Δηλαδή ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, μπάντμιντον και άλλα παιδαγωγικά παιχνίδια, καθώς επίσης να μυηθούν και στις αξίες που απορρέουν από τον αθλητισμό, όπως άμιλλα, ευγενής ανταγωνισμός, συνεργασία, συναδελφικότητα και ό,τι θετικό απορρέει από την ενασχόληση με τον αθλητισμό».
 
Οι χώροι που θα διεξαχθούν τα αθλητικά camps είναι: Ακτή Ξαβερίου (Κλειστό Γυμναστήριο «Π. Σαλπέας»), Καμίνια (Κλειστό Γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείου, Μουτσοπούλου και Υμηττού), Καστέλλα (Κλειστό Γυμναστήριο 2ου Λυκείου, οδ. Τζαβέλα), Μαυρομιχάλη (Κλειστό Γυμναστήριο 3ου Λυκείου), Γήπεδα, παραλία Βοτσαλάκια.
 
Περίοδοι Camp: Α: 22-26 Ιουνίου, Β: 29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου, Γ: 6-10 Ιουλίου, Δ: 13-17 Ιουλίου
 
Ώρες Camp:  
08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών
09:00-13:30 Δραστηριότητες
14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών
 
Εγγραφές: Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μία μόνο περίοδο. Για την εγγραφή (δωρεάν) χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ. Ο κηδεμόνας πρέπει να υπογράψει πως υπάρχει γνωμάτευση ιατρού για την υγεία του παιδιού.
 
Τα σημεία εγγραφών (καθημερινά 10:00-14:00 έως και τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου):
Α' Δημοτική Κοινότητα, Λ. Χατζηκυριακού 89 και Κλεισόβης, τηλ.: 210 459.9957
Β' Δημοτική Κοινότητα, Δραγάτση 1Α, τηλ.: 210 422.0064
Δ' Δημοτική Κοινότητα, Σπυρίδωνος, πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, τηλ.: 210 482.7026
Ε' Δημοτική Κοινότητα, Καλλέργη 142, τηλ.: 210 462.2589

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ