10.12.2015 15:35

Ξεκάθαρο όχι στα hot-spots

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Την κατηγορηματική και πλήρη αντίθεση της στα hot spot και στη δημιουργία τους στο νησί μας, δηλώνει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα. Στην ανακοίνωση αφού χαρακτηρίζει τα hot spots, κέντρα διαλογής, καλεί όλους τους Χιώτες, τους εθελοντές και τους ενεργούς πολίτες του νησιού να εναντιωθούν στη δημιουργία τους.

 

Η ανακοίνωση

 

Με ιδιαίτερη σπουδή και θέρμη η κυβέρνηση Σύριζα και ο βουλευτής της στην Χίο, προωθούν την λειτουργία hot-spots και στο νησί μας, χωρίς να αναλογίζονται  τις συνέπειες.

Στα κέντρα αυτά, ουσιαστικά  κέντρα διαλογής ανθρώπων, οι αριθμητικοί και ποιοτικοί στόχοι που επιβάλλονται από την ΕΕ εξυπηρετούν σκοπιμότητες των μεγάλων χωρών της. Τα hot-spots είναι κρησάρες ανθρώπων, όχι με βάση τις άγριες ανάγκες επιβίωσης που τους έδιωξαν από τις πατρίδες τους (πόλεμοι-καταστροφές –πείνα) αλλά με κριτήριο ποιοι μπορούν να είναι χρήσιμοι σαν μορφωμένο και συνάμα φτηνό εργατικό δυναμικό στις χώρες υποδοχής. Το εξοργιστικό βέβαια είναι ότι αυτές οι χώρες υποδοχής συνέβαλλαν άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο στην κοινωνική αστάθεια και τους πολέμους των χωρών προέλευσης. Με τα κριτήρια επιλογής  που τίθενται οι υπόλοιποι ανεξάρτητα από τις καταστροφές που έχουν υποστεί θα απορρίπτονται. Αντί της αναλογικής κατανομής «των ανθρώπων της άγριας ανάγκης» στις χώρες της ΕΕ θα επαναπροωθούνται κακήν- κακώς στις κατεστραμμένες χώρες τους. Και επειδή αυτό συχνά δεν είναι δυνατόν, πολλά μέρη της χώρας μας- και το νησί μας- πιθανόν να γίνουν αποθήκες ταλαίπωρων ανθρώπων, δυσκολεύοντας περισσότερο την κοινωνική και οικονομική λειτουργία τους.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: τα κέντρα αυτά αποτελούν κέντρα διαλογής που δεν έχουν καμία σχέση με την φροντίδα και την βοήθεια προς τους ξεριζωμένους του πολέμου και των καταστροφών , και ακόμη περισσότερο καμία σχέση με τις αξίες Ανθρωπιάς που πρέπει αποτελούν σημαία της Αριστεράς.

 Δυστυχώς και στον τομέα αυτό για την Αριστερά που δεν υπογράφει μνημόνια και δεν ξεπουλά ιδανικά και αξίες, δεν υπήρξε <<πρώτη φορά>>.

Καλούμε τους φορείς του νησιού, τις προσφυγικές οργανώσεις, τους αλληλέγγυους πολίτες, να αντιδράσουμε  όλοι μαζί έγκαιρα και αποτελεσματικά. Το νησί μας πρέπει να παραμείνει δίοδος  μετακίνησης των προσφύγων αλλά και όλων των ανθρώπων της άγριας ανάγκης-και αυτοί είναι πρόσφυγες- προς τις χώρες που επιθυμούν. Με τον Χιώτικο  λαό αλληλέγγυο και συμπαραστάτη.

 

                                                                                   

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ