23.11.2012 7:50

Ξεχάστηκε η εκκαθάριση στην Τεχνική!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ…

Στον αστερισμό των εκκαθαρίσεων (ήδη βρίσκονται δυο σε εξέλιξη, μια για την ΕΝΑ Χίου και μια για το Κ.Ε.Κ. «Όμηρος») φαίνεται ότι ο Δήμος Χίου έχει παραλείψει άλλη μια, εξίσου ουσιαστική, αυτή στην Τεχνική Εταιρεία του Δήμου Βροντάδου. Επί δημοτικής θητείας Γ. Μαλαφή ο Δήμος Ομηρούπολης είχε τακτοποιήσει τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις της ΤΕΔΗΒ, με εξαίρεση κάποιες Κοινοπραξίες, ενώ όμως είχε λάβει απόφαση Συμβουλίου για τον ορισμό δυο εκκαθαριστών, αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ, γιατί δε συνοδεύτηκε από δημοσίευση στο ΦΕΚ. Άλλωστε και οι δυο ορισμένοι εκκαθαριστές δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να ασχοληθούν με την υπόθεση, όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε λογιστήριο και τα οικονομικά στοιχεία της Τεχνικής Εταιρείας ήταν σκορπισμένα κυριολεκτικά στους πέντε ανέμους.
Τα έχουν διαγράψει;
Οι υπάλληλοι της Τεχνικής αποκαταστάθηκαν εργασιακά σε άλλες υπηρεσίες, όμως οι προμηθευτές της ακόμα κλαίνε τα λεφτά τους. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πολλά ανεξόφλητα τιμολόγια, κυρίως σε προμήθεια καυσίμων και συνεργαζόμενους εργολάβους, οι οποίοι πλέον έχουν σχεδόν διαγράψει κάθε ελπίδα ότι θα τα πληρωθούν. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι που συνεχίζουν να διεκδικούν και κυρίως κανένας δεν ξέρει αν, αργότερα, δεν ξεχάσει και η Δ.Ο.Υ. Χίου, όσο η Τεχνική τυπικά δεν έχει ακόμα κλείσει.
Το ανησυχητικό είναι ότι η δημοτική αρχή δε φαίνεται να ενοχλείται από την παρατεταμένη εκκρεμότητα, την οποία, όπως υποστηρίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν την υπόθεση, είναι πολύ πιθανόν να τη βρει και πάλι μπροστά της, αυτή τη φορά σε διάσταση οικονομικών μεγεθών που δε θα μπορεί με ευκολία να κλείσει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ