10.4.2013 14:52

Ξεχαρβαλωμένα τα ραντεβού του ΙΚΑ

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Το βιολί...βιολάκι για τους γιατρούς του ΙΚΑ που μετέχουν στις Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας και που για πολλοστή με την δικαιολογία ότι ασθενούν, δεν ήρθαν στη Χίο για να προβούν στους ελέγχους για τα αναπηρικά επιδόματα.

Το γεγονός βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε τη μύνη των πολιτών που είχαν κλείσει ραντεβού για να εξεταστούν και βρέθηκαν για άλλη μια φορά στον αέρα.

Αυτή τη φορά στη Χίο δεν ήρθαν δυο νευρολόγοι με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρηθεί και πάλι, οι περισσότεροι να αποχωρήσουν και να αναμένουν το επόμενο ραντεβού από τον ασφαλιστικό φορέα.

Ωστόσο σε επαφή που είχε το γραφείο του υπουργού Κ. Μουσουρούλη με την διοίκηση του ΙΚΑ αποφασίστηκε το θέμα να επιλυθεί είτε τοπικά με την παρουσία των εδω γιατρών, είτε να ρυθμιστεί νέο ραντεβού άμεσα για να μπορέσουν οι ασθενείς να εξυπηρετηθούν.

Ανακοίνωση για το θέμα της ακύρωσης των προγραμματισμένων εξετάσεων της Επιτροπής Πιστοποίησης Αναπηρίας εξέδωσε και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Βορείου Αιγαίου, των ΑμεΑ.

Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά:

Σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΟΒΑ επισκέφθηκε το ΙΚΑ Χίου. Στόχος ήταν η νημέρωση αλλά και η πίεση προς  την επιτροπή των ΚΕ.Π.Α και κάθε αρμόδιο για την απαράδεκτη κατάσταση της αναμονής δεκάδων συναδέλφων  για μήνες χωρίς επίδομα αλλά και μια πρώτη προειδοποίηση για την αυριανή κινητοποίηση.

Ενημερωθήκαμε όμως ότι η προγραμματισμένη επιτροπή των ΚΕ.Π.Α ακυρώθηκε σήμερα, γιατί οι νευρολόγοι γιατροί που είχαν οριστεί απλώς δεν προσήλθαν!

 Έτσι απλά, χωρίς προειδοποίηση! Καμία εξήγηση περαιτέρω δεν δόθηκε! Ασθενείς που δεν είχαν βεβαίως ενημερωθεί κατέβηκαν από χωριά περιμένοντας... ενώ άλλοι ειδοποιούσαν την Ομοσπονδία βρισκόμενοι σε απελπισία.

Ύστερα από 7 περίπου μήνες από την τελευταία συνεδρίαση με νευρολόγους γιατρούς στη Χίο, η προγραμματισμένη για σήμερα 10-4 συνεδρίαση ακυρώθηκε!!

 

Η τακτική αυτή μας εξοργίζει και προκαλεί κατάφωρα κάθε τίμιο άνθρωπο κάθε συνάδελφο. Ξεπερνά κάθε όριο αναλγησίας. Η αυριανή κινητοποίηση πρέπει να δώσει απάντηση σε όσους παίζουν με τις ζωές μας. Καλούμε όλους αύριο να απαιτήσουμε:

 

  • Άμεσα να συνεδριάσει η επιτροπή των ΚΕ.Π.Α και κανένα νευρολογικό περιστατικό να μη μείνει ανεξέταστο.
  • Να καταβάλλεται κανονικά η σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας για όσο με ευθύνη του κράτους καθυστερούν να εξεταστούν από τα ΚΕ.Π.Α .
  • Κάτω τα χέρια από τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ!
  • Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες!
  • Επιστροφή των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο”.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ