30.5.2013 15:59

Ξεδιψώντας "εκ Χίου"

• ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΣΟΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CHIOS HELLENIC PRODUCTS

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία ο Μανώλης Μενδωνίδης ακολουθεί τα βήματα του παππού του, Ευάγ. Μενδωνίδη αναζητώντας νέα προϊόντα που θα έχουν στη σύνθεση τους τη μαστίχα.

Ο Ευάγ. Μενδωνίδης ήταν  ουσιαστικά ο πρώτος που αξιοποίησε τις ιδιότητες της μαστίχας εφευρίσκοντας τη συνταγή για το πρώτο βιομηχανικό προϊόν με βάση τη μαστίχα, την τσίχλα και σήμερα οι εγγονοί του με την εταιρεία CHIOS HELLENIC PRODUCTS λανσάρουν στην αγορά δυο νέα προϊόντα το ανθρακούχο νερό και τη σόδα με μαστιχέλαιο τα οποία φέρουν την ετικέτα «Εκ Χίου».

Εκ Χίου

Πρόκειται για δυο νέους κωδικούς με βασικό συστατικό το μαστιχέλαιο που κυκλοφορούν ήδη σε πλαστικό μπουκάλι των 500 ml και σε γυάλινο των 330 κι έχουν κατακτήσει την Αθηναϊκή αγορά φλερτάροντας παράλληλα και με τις αγορές τους εξωτερικού.

«Το ανθρακούχο νερό και η σόδα με φυσικό μαστιχέλαιο εκ Χίου συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, βοηθούν στην ομαλότητα του πεπτικού συστήματος λόγω των χωνευτικών ιδιοτήτων τους και παράλληλα ικανοποιούν την αίσθηση της γεύσης. Είχαμε από το 2008 κατοχυρώσει αυτά τα προϊόντα ως πατέντα στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και ύστερα από σειρά δοκιμών, καταλήξαμε στο σωστή δοσολογία και στο τελικό προϊόν, το οποίο εγώ ονομάζω ουσιαστικό νερό και ουσιαστική σόδα, γιατί έχουν ουσία.» δηλώνει στον «π» ο Μ. Μενδωνίδης αναφορικά με τα προϊόντα του και συμπληρώνει «Κάναμε δοκιμές επί δοκιμών. Σκοπός μας είναι να αγαπηθεί το προϊόν κι από αυτούς που δεν τους αρέσει η μαστίχα και το έχουμε πετύχει αφού τα Εκ Χίου έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό που δεν τα αλλάζουν με τίποτα».

Δροσιά και ανακούφιση

Τόσο η σόδα όσο και το φυσικό μεταλλικό νερό αποτελούν τέλειο συνοδευτικό για το φαγητό, ειδικά το νερό, ενώ η σόδα λειτουργεί λυτρωτικά στο στομάχι των καλοφαγάδων που παρασύρονται και το παρακάνουν. «Δεν είναι ένα αναψυκτικό. Δε θα τα πιεις μόνο για να δροσιστείς. Είναι ιδανικό συνοδευτικό με το φαγητό, η μαστίχα ως γεύση πάει και με το γλυκό ενώ γενικότερα η κατανάλωση τους, είναι ανακουφιστική για το στομάχι», εξηγεί ο κ. Μενδωνίδης.

Προσιτή τιμή και ανοίγματα στο εξωτερικό

Με προσεκτικά βήματα και στην τιμολογιακή πολιτική τα «Εκ Χίου» είναι ανταγωνιστικά στην κατηγορία τους, αφού είναι μόλις 20 λεπτά ακριβότερα από τα ίδιου τύπου που κυκλοφορούν (σόδες, ανθρακούχα νερά κ.λπ). Η τιμή τους, στο 1,20 το μπουκάλι και η ποιότητα και ευεργετική δράση τους, έχουν δημιουργήσει φανατικό κοινό στην Αθήνα όπου διατίθεται στα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και σε 2000 σημεία πώλησης στην Αττική αλλά και πανελλαδικά με το δίκτυο της εταιρείας. Μάλιστα στη Χίο υπάρχει σε μίνι μάρκετ και στα mastiha shop και διατίθεται από την εταιρεία Μονιούδη. Παράλληλα ήδη έχουν γίνει κάποιες επεκτατικές κινήσεις για την προώθηση τους στο εξωτερικό. «Ήδη έχουμε κάνει κινήσεις με διάφορους αντιπροσώπους στο εξωτερικό. Πρώτες παραγγελίες και τοποθετήσεις έχουμε στην Κύπρο, την Αγγλία, τις Αραβικές χώρες, Γερμανία και Γαλλία», επισημαίνει ο κ. Μενδωνίδης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ