10.8.2016 11:03

Ξαναζωντανεύει η Παλιά Ποταμιά.

Σε ένα μαγευτικό και ονειρεμένο φυσικό τοπίο, με συντροφιά τους ήχους της φύσης και του νερού,  οι επισκέπτες της Παλαιάς Ποταμιάς θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να απολαύσουν μια εκπληκτική ξενάγηση στον τελευταίο εγκαταλελειμμένο οικισμό του νησιού από τον μετρ του είδους Θωμά Καραμουσλή. Ο Θωμάς  αφού αναλύσει τα αίτια της εγκατάλειψης του οικισμού  θα αναφερθεί συνάμα και σ τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης των κατοίκων. Η Παλιά Ποταμιά αποτέλεσε επίσης τη μήτρα των κορυφαίων παραδοσιακών μουσικών του περασμένου αιώνα.

Μετά το πέρας της ξενάγησης θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Πιτσιμπούργκο» βασισμένη στο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου. Η Χιώτισσα ηθοποιός Αρκαδία Ψάλτη σκηνοθετεί και ερμηνεύει μια συγκινητική ιστορία έρωτα και νοσταλγίας στη χιώτικη διάλεκτο. Μέσα από την αλληλογραφία ενός ζευγαριού της Χίου το 1913, με το σύζυγο μετανάστη στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, ξεδιπλώνεται η ζωή στο νησί αμέσως μετά την απελευθέρωση του από τους Τούρκους. Φτώχεια, πείνα, μπάρκα, προσφυγιά, αρρώστιες, μα και τηλέφωνα και κινηματογράφος. Ένα νησί πληγωμένο και σαστισμένο. Και μέσα σ’ όλο αυτό το σκηνικό η ιστορία μιας αγάπης που προσπαθεί να ανθίσει. Τους ρόλους του Δημοσθένη ερμηνεύει ο Σωτήρης Σωπύλης και της Ελέγκως η Αρκαδία Ψάλτη.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 19:00 και η θεατρική παράσταση στις 21:00. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ