30.5.2013 11:55

Ξανά στο προσκήνιο η δημιουργία πολυτεχνικής σχολής

Το θέμα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αφορμή την αναδιοργάνωση του σχεδίου Αθηνά επαναφέρει με ερώτησή του προς το Υπ. Παιδείας ο Κ. Τριαντάφυλλος που επισημαίνει:

«Με αφορμή την αναδιοργάνωση της ανώτατης εκπαίδευσης επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα ίδρυσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πολυτεχνικής Σχολής, η οποία τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αν και δεν θα έχει κόστος, αφού, ήδη, λειτουργούν σε αυτό, τρία Τμήματα Μηχανικών, με επιτυχημένη πορεία για περισσότερο από μια δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, αλλά και το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό.

 

Επίσης, από το 2009, με σχετικό ΦΕΚ ιδρύεται προπτυχιακό Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Χίο, το οποίο διαθέτει τόσο το προσωπικό όσο και τις ανάλογες υποδομές για να λειτουργήσει, όμως, ούτε αυτό εντάσσεται στο Προεδρικό Διάταγμα, παρά τις διαβεβαιώσεις για λειτουργία του, το ακαδημαϊκό έτος  2014.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Ποιος ο σχεδιασμός και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τη λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής και τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου;»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ