18.4.2015 10:17

Ξανά σε υπηρεσία 1.002 αστυνομικοί που φρουρούσαν σημαντικά πρόσωπα και κτίρια

Στοιχεία για τους αστυνομικούς που αποδεσμεύτηκαν από την προσωπική ασφάλεια προσώπων και τη φρούρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων, από τις εκλογές του Ιανουαρίου και μετά, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Πανούσης.

Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ορθολογική διάθεση του αστυνομικού προσωπικού και την εξοικονόμηση τεχνικών μέσων, προκειμένου να διατεθούν στην αστυνόμευση, κατά το χρονικό διάστημα από 22.01.2015 έως και 26.3.2015, αποδεσμεύτηκαν συνολικά 1.002 αστυνομικοί, 115 αυτοκίνητα και 57 δίκυκλες μοτοσυκλέτες από την προσωπική συνοδευτική ασφάλεια προσώπων και τη φρούρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των φυσικών προσώπων, τα μέτρα προστασίας που παρέχονται, καθώς και τον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται προς τούτο, ο κ. Πανούσης ενημερώνει ότι αυτά μεταβάλλονται διαρκώς, ανάλογα με τις διαμορφούμενες συνθήκες ασφαλείας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στοιχεία τα οποία «για ευνόητους λόγους ασφαλείας δεν είναι ανακοινώσιμα, αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση αυτών τρίτα πρόσωπα».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ