21.7.2015 11:48

Ξανά νερό στο σιντριβάνι

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Να καταστήσει λειτουργικό το σιντριβάνι της Πλατείας Βουνακίου επιχειρεί η Δημοτική Αρχή που ευελπιστεί ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα μπορέσει να το θέσει ξανά σε λειτουργία έπειτα από αρκετά χρόνια.

Τα συνεργεία του Δήμου Χίου ολοκλήρωσαν χθες την τοποθέτηση του ηλεκτρολογικού μέρους αποκαθιστώντας και τις σημαντικές ζημιές που είχε υποστεί ο κεντρικός πίνακας ενώ τοποθέτησαν και τις νέες λάμπες φωτισμού.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις δύο αντλίες του σιντριβανιού που είχαν κλαπεί κατά το παρελθόν με αποτέλεσμα να χρειάζονται καινούργιες.

Όπως επεσήμανε ο αρμόδιο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής η ιδέα της επαναλειτουργίας του σιντριβανιού ανήκει στον Δήμαρχο Μ. Βουρνού που από τον Απρίλιο είχε ζητήσει τη λειτουργία του. Αυτό όμως δεν κατέστη μέχρι στιγμής εφικτό αφού όπως προέκυψε δεν υπήρχε καμία μηχανολογική μελέτη ώστε να λειτουργήσει σωστά.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε πιθανά μέχρι τέλος της εβδομάδα να μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε με βάση τις υποδείξεις μηχανολόγου. Ήδη έχουμε τη μία αντλία από τη ΔΕΥΑΝΧ και περιμένουμε ακόμα μία μεταχειρισμένη για να προχωρήσουμε σε μία πρώτη δοκιμή. Αυτό που μας ενδιαφέρει να δούμε είναι το πώς συμπεριφέρεται στο σιντριβάνι, σε καιρικές συνθήκες με δυνατό αέρα», κατέληξε ο κ. Καραμανής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ