22.11.2019 13:34

Υπέρμαχοι του αντιγριπικού εμβολίου οι Χιώτες γιατροί

Εμβολιάστηκαν δίνοντας πρώτοι το μήνυμα ενάντια στην αντι-εμβολιαστική παράκρουση

Εμβολιασμός με αντιγριπικό εμβόλιο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου καθώς και αρκετών ιατρών-μελών μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη

«Με την συμβολική αυτή κίνηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, σκοπός μας είναι αφενός να τονιστεί η αναγκαιότητα του εμβολιασμού και αφετέρου με την ανοσοποίησή μας να προστατέψουμε τους ασθενείς μας και ιδιαίτερα εκείνους οι οποίοι ανήκουν στις πιο ευπαθείς ομάδες.

Με την ευκαιρία επισημαίνουμε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στην περίοδο 2018-2019, καταγράφηκαν στη χώρα μας 154 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης, ενώ σε 374 περιπτώσεις απαιτήθηκε η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).Η πλειονότητα των ασθενών αυτών δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την  κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών της Χίου, με την πρόληψη να αποτελεί τον πρώτο στόχο μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ι.Σ. Χίου. 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ