31.12.2021 14:36

ΥΠΑΝ – Διευκρινίσεις για take away, delivery και drive-through

Στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων, διευκρινίσεις για τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) έδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε μέθοδο και να επιλέξει ο καταναλωτής δεν επιτρέπεται η παραμονή του στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) δεν εμπίπτουν στον περιορισμό ωραρίου, αφού ο ως άνω περιορισμός αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης ότι στην ενότητα ΣΤ. του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 6290) προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) δεν εμπίπτουν στον περιορισμό ωραρίου των υπόλοιπων ενοτήτων του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αφού ο ως άνω περιορισμός αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους».

Πηγή: in.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

Tags: COVID 19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ