15.5.2014 20:41

Τζάμι οι τοίχοι τους, αλλά για πόσο;

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΕΠΑΛ

Καθαροί είναι από την Τετάρτη οι εξωτερικοί τοίχοι των αυλών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του 2ου δημοτικού σχολείου στην οδό Μιχάλων. Τα γκράφιτι που τους βρώμιζαν καλύφθηκαν με  βαψίματα που πλήρωσαν οι διευθύνσεις του Πανεπιστημίου και του σχολείου.  Μπορεί να καθυστέρησαν, αλλά έστω και αργά αποκαταστάθηκε εν μέρει η αισθητική και η καθαριότητα του χώρου.

Το λάθος το ότι τα έργα έγιναν για λόγους βιτρίνας και όχι ουσίας, για να μην δουν την  απαράδεκτη κατάσταση οι καλεσμένοι στην τελετή  αναγόρευσης του Νομπελίστα Χ. Πισσαρίδη ως επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου. Αντίθετα οι αναπλάσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ νωρίτερα, ως ένδειξη σεβασμού στο κοινό, στην ιστορία των κτιρίων και στην αισθητική του χώρου.

Μάτωσαν

Απαράδεκτο είναι και το ότι για τα έργα μάτωσαν τα ταμεία των δύο διευθύνσεων. Ειδικά το βάψιμο του τοίχου του δημοτικού σχολείου  θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί με πίστωση της  σχολικής επιτροπής, η οποία γνωρίζει την τραγική κατάσταση των οικονομικών των σχολείων. Οι οικονομικοί δείκτες του Πανεπιστημίου είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση, αλλά η πίστωση θα έπρεπε να καλυφθεί απο το υπουργείο Παιδείας. (Καλά, ανέκδοτα γράφουμε τώρα)...

Γκράφιτι στο γκράφιτι !

Αντίθετα με συνειδητή επιλογή δεν καθαρίστηκαν και παραμένουν βρωμισμένοι οι τοίχοι του ΕΠΑΛ, (πρώην Εμπορική Σχολή), αφού σωστά η διεύθυνση σκέφθηκε ότι πιθανότατα τα βαψίματα τις επόμενες μέρες θα έχουν καλυφθεί από νέα γκράφιτι.

Γι’ αυτό έχει αποφασίσει και θα κάνει κάτι μάλλον πιο αποδοτικό. Θα καθαρίσει τους τοίχους, αλλά δεν θα τους βάψει. Θα τους εξωραΐσει αισθητικά με καλαίσθητα ειδικά γκράφιτι, την κατασκευή των οποίων θα αναθέσει σε έμπειρη ομάδα. Με τη μέθοδο αυτή ελπίζει ότι θα απομακρύνει τους ερασιτέχνες  γραφίστες!

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ