18.9.2013 12:18

Τυχεροί οι μαστιχοπαραγωγοί

ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΜΠΟΡΑ, ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝ

Οι μαστιχοπαραγωγοί καλύπτονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου απο τον ΕΛΓΑ για καταστροφές από καιρικά φαινόμενα και έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν στον τοπικό ανταποκριτή αίτηση ελέγχου αποζημίωσης για τις ζημιές στην παραγωγή  από τη σύντομης διάρκειας αλλά δυνατή βροχή  της νύχτας της Δευτέρας 16 προς την Τρίτη  17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών το φαινόμενο ήταν τοπικό, περιορισμένης έκτασης, μικρής χρονικής διάρκειας και προκάλεσε ελάχιστες ζημιές έκτασης, μόνο στις καλλιέργειες των οικισμών Καλλιμασιάς, Αγ. Γεωργίου, Μυρμηγκιού και Διδύμων.

Γνωρίζουν τη διαδικασία

Οι θιγόμενοι παραγωγοί πρέπει να ενημερώσουν τον τοπικό ανταποκριτή του ΕΛΓΑ και η Ένωση θα στηρίξει επικουρικά τα αιτήματα τους, όπως κάνει πάντα, γνωστοποιεί ο Πρόεδρος της Ευθύμης Μονίαρος.

"Είμαστε τυχεροί, αν είχε βρέξει δέκα μέρες νωρίτερα οι καταστροφές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, ευτυχώς  τώρα οι περισσότερες ποσότητες έχουν μαζευτεί, δεν θα υπάρξουν σημαντικές  επιπτώσεις στην ποσότητα και την ποιότητα της παραγωγής. Οι τιμές αγοράς από την Ένωση δεν μπορούν να επηρεαστούν, θα παραμείνουν στα επίπεδα που έχουν ανακοινωθεί με 74, 72, 70, 60 και 40 ευρώ αντίστοιχα ανάλογα με την κατηγορία ποιότητας και το μέγεθος. Φυσιολογικά δεν είναι έχουν προσδιοριστεί ακόμη οι τιμές πώλησης στη λιανική αγορά".

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Τ. ΦΛΙΟΥΚΑΣ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ