22.4.2013 11:53

Τσουχτερές εγγυτητικές και περιοριστικοί όροι για τους 4 της Ομηρούπολης

42.000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Σημαντικά ποσά που αγγίζουν τα όρια του ετήσιου εισοδήματός τους, επέβαλλαν Ανακτριτής και Εισαγγελέας στους 4 εμπλεκόμενους της υπόθεσης του ελλείμματος στα ταμεία του πρώην Δήμου Ομηρούπολης.

Δημήτρης Παπαληός, Μάρκος Μεννής ως πρώην δήμαρχοι αλλά και οι υπάλληλοι Γ. Μεννής και Α. Δήμου ολοκλήρωσαν την Παρασκευή την κατάθεσή τους στον ανακριτή για όσα τους καταλογίζονται μέσα από το πόρισμα των ελεγκτών στα ταμεία του πρώην Δήμου.

Όπως φάνηκε και οι δύο δικαστικοί λειτουργοί επέβαλλαν μεγάλα χρηματικά ποσά ως εγγύηση και στους 4 γεγονός που τους αναγκάζει να καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα αίτηση για μείωση του ποσού.
Αναλυτικά στον πρώην δήμαρχο Μ. Μεννή επιβλήθηκε το ποσό 15.000 ευρώ, στον Δ. Παπαληό 12.000 ευρώ, στον υπάλληλο Γ. Μεννή 10.000 ευρώ και στην υπάλληλο Αρ. Δήμου 5.000 ευρώ.
Και στους 4 επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της Χίου κάθε 1 και 15 του μήνα.
Το βούλευμα πάντως αναμένεται να εκδοθεί σε 4 μήνες από σήμερα, οπότε και θα γίνει γνωστό αν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο αρχείο ή θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ