18.5.2016 17:28

Τσάντες από τα σωσίβια της Χίου

ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ Η Μ.Κ.Ο. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Καρπούς έστω και καθυστερημένα απέδωσε η συνεργασία της «Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Χίου» (ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ.) με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Οδυσσέας» για την αξιοποίηση των σωσιβίων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται αποθηκευμένα στον Χώρα Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) της νότιας Χίου.

Χθες ο Δήμος παρέλαβε την πρώτη τσάντα που φτιάχτηκε από τα σωσίβια της Χίου στην μεταποιητική μονάδα του «Οδυσσέα» στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ η συνέχεια της συνεργασίας των δύο φορέων θα συνεχιστεί σε νέα βάση.

Ήδη η Μ.Κ.Ο. αναζητά στεγασμένο χώρο στη Χίο προκειμένου να αποθηκεύσει σε αυτόν τα σωσίβια ώστε να μη φθαρούν από τον ήλιο, ενώ σε δεύτερη φάση εξετάζεται η δημιουργία μεταποιητικής μονάδας και στη Χίο, καθώς τα έξοδα μεταφοράς των σωσιβίων από τη νότια Χίο στην Αθήνα είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν την άμεση αξιοποίησή τους.

Έτσι η Χίος γίνεται το δεύτερο νησί το οποίο ακολουθώντας το παράδειγμα της Λέσβου προχωράει στην αξιοποίηση των σωσιβίων, ένα πρόβλημα που ακόμα και η πολιτεία μέχρι στιγμής δεν έδωσε καμία λύση.

Οι συγκεκριμένες μάλιστα τσάντες κάνουν «θραύση» στο εξωτερικό ενώ η αξιοποίησή τους ήρθε έπειτα από συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Οδυσσέας» ως συνέχεια του πρότζεκτ «LOVEST” (Love και Vest = σωσίβιο). 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ