24.12.2014 19:18

Τσάι κυριών, με άρωμα μαστίχας

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασαν την Κυριακή οι κυρίες του Συλλόγου Πυργουσών Αττικής "Το Πυργί της Χίου". Σε γνωστό στέκι της οδού Καραϊσκάκη, περισσότερες από 130 Πυργούσαινες της πόλης μας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα απογευματινό ρόφημα και να μιλήσουν για τη Χίο και το αγαπημένο τους χωριό. Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Μπρη - Παπαμακάριου, μαζί με τη γραμματέα Ειρήνη Γεωργιάδη - Λυμπουσάκη, ήταν στην υποδοχή και εξυπηρέτησαν τις συντοπίτισσές τους με τον καλύτερο τρόπο. 

 
 
Στις παρευρισκόμενες σερβιρίστηκε τσάι, καφές, γλυκά και λουκουμάδες με χιώτικη συνταγή που έφτιαξαν οι ίδιες. Παρόμοιες συναντήσεις ο Σύλλογος διοργανώνει περίπου τέσσερις φορές το χρόνο. Με το καλό και στην επόμενη…




 
 
 
 
 
 
 
 
Ημερολόγιο 2015
 
Στο "Δρομοκαΐτειο" κληροδότημα είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο που εξέδωσε ο Σύλλογος για το νέο έτος. Στην πρώτη του σελίδα φιλοξενούνται ιστορικά στοιχεία για το κληροδότημα που ίδρυσε στην πόλη μας ο Πυργούσης Ζώρζης Δρομοκαΐτης, που έμελλε να ταυτιστεί με την ιστορία του Χαϊδαρίου και τη δημιουργία Χιακής παροικίας. Στις υπόλοιπες σελίδες φιλοξενείται σπάνιο (ασπρόμαυρο) φωτογραφικό υλικό από τη λειτουργία του ιδρύματος και τις πολύχρονες δραστηριότητες του. Το ημερολόγιο πωλείται σε συμβολική τιμή για την ενίσχυση του τοπικού Συλλόγου. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6972976306 (κ. Μαρία Μπρη). Αξίζει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι της πόλης μας, μιας που αποτελεί κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας.
 
Πίτα και χορός
 
Για την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η κοπή της πίτας του συλλόγου. Θα γίνει στην αίθουσα δημαρχείου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Παράλληλα το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου θα γίνει η ετήσια χοροεσπερίδα στο κοσμικό κέντρο "Ίριδα", με χιώτικη ζωντανή μουσική. Για τις δύο αυτές εκδηλώσεις θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες. 


 

 

 

 

 

 

 

http://xaidarisimera.blogspot.gr/ 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ