1.4.2014 11:01

Τροπολογία υπέρ φαρμακοποιών και δημόσιας υγείας

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΧΙΩΤΗ ΙΑΤΡΟΥ

Όλα τελικά γίνονται. Κατατέθηκε τροποποίηση στο Νομοσχέδιο για τους φαρμακοποιούς, που θα επιτρέπει στα φαρμακεία να πωλούν τα ευαίσθητα από υγιεινής άποψης τρόφιμα, όπως κρέας, αλλαντικά και τυριά. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, θα μπορεί απευθείας από το φαρμακοποιό να γίνεται και σχετικός έλεγχος για ορμόνες και μεταλλαγμένα προϊόντα, όπως και για τα φρούτα και τα κηπευτικά όπου οι μεταλλάξεις είναι καθεστώς. Την πρόταση στη Βουλή και στην αρμόδια επιτροπή, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή,  υπέβαλλε Χιώτης ιατρός.

Στη βάση του ίδιου Νομοσχεδίου, το Υπουργείο Υγείας έστειλε οδηγίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να διαφημίζονται τα ελληνικά προϊόντα ως «ιδιαιτέρως υγιεινά», μετά τον έλεγχο και του Ε.Ο.Τ. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ίδιες οδηγίες στάλθηκαν και προς τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ώστε να προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ