8.4.2015 15:32

Τρώνε τις σάρκες τους

ΦΥΛΛΟΡΟΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, ΣΤΑ ΦΤΗΝΑ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Η παροιμία που λέει ότι η  φτώχεια τρώει τον παρά, μάλλον επιβεβαιώνεται και στην υπόθεση των παλιών επαγγελμάτων που αναβίωσαν λόγω της οικονομικής κρίσης. Πέρσι, κάνανε ικανοποιητικές εισπράξεις, αλλά φέτος ο τζίρος τους έχει μειωθεί αισθητά. Τα αίτια εστιάζονται στην πληθώρα των καταστημάτων που άνοιξαν και στα φτηνά προϊόντα που βρίσκει ο κόσμος σε καταστήματα λαϊκής κατανάλωσης. Τα επτά καταστήματα επιδιόρθωσης παπουτσιών και ρούχων που λειτουργούν αυτή την περίοδο κυρίως στο εμπορικό κέντρο, είναι πολλά για τον πληθυσμό της πόλης.  Τα τρία που λειτουργούσαν πέρσι, είχαν ικανοποιητικό μερίδιο από καλή πίτα. Τα επτά σημερινά, δεν είναι ικανοποιημένα, αφού οι περισσότερες οικογένειες πρέπει να ζήσουν από μικρότερη πίτα. Ο κύκλος των εργασιών έχει μικρύνει από τη λογική των περισσότερων καταναλωτών, που φαίνεται ότι προτιμούν να αγοράσουν ένα φτηνό αλλά εν γνώσει τους  κακό προϊόν και να επαναλάβουν την αγορά αργότερα, από το να επισκευάσουν το φθαρμένο αντικείμενο σε λίγο φθηνότερη τιμή και να το διατηρήσουν περισσότερο χρόνο.

«Αλέξανδρος  Σταυρινουδάκης»

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Κατερίνα Γιαργιά: «Η δουλειά έχει μειωθεί, έχουν ανοίξει πολλά καταστήματα επιδιορθώσεων. Τα φτηνά ετοιματζήδικα, κυρίως τα Κινέζικα μας έχουν κάνει μεγάλο κακό. Τώρα περιμέναμε να μας έλθουν για διορθώσεις τα παλτά για να τα κοντύνουμε σύμφωνα με τη μόδα, αλλά και εκεί δεν πάμε καλά. Πέρσι πήγαμε καλά, αλλά τώρα  η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Παντελής Λως «Express Τακούνι»

«Η δουλειά έχει μειωθεί, ο κόσμος προτιμάει το φτηνό παπούτσι και δεν τα επισκευάζει, η αγορά έχει αλλάξει».

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ-ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

«Το επάγγελμα μας έχει κορεσθεί, το κέρδος του μεροκάματου είναι πολύ μικρό, η μια ώρα χειρονακτικής εργασίας αφήνει μόλις 3 έως 4 ευρώ το πολύ. Όταν η αγορά έχει πλημμυρίσει με φθηνά κακής ποιότητας ρούχα και παπούτσια των 10 με 15 ευρώ, ο άλλος δεν τα επιδιορθώνει, παρά το ότι θα  του κρατήσουν πολύ περισσότερο. Προτιμάει να τα πετάξει και να ξαναπάρει κάτι φθηνότερο». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ