16.6.2015 12:45

Τρώνε τη... σκόνη τους [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΣΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Αναγκασμένοι να πνίγονται στη σκόνη είναι καθημερινά δεκάδες κάτοικοι των οποίων τα σπίτια γειτνιάζουν με τη βόρεια τάφρο του φρουρίου.

Παρότι το Καλοκαίρι ήδη μετρά τις πρώτες 15 ημέρες του, διαπιστώθηκε ότι φέτος δεν είχε προβλεφθεί η επίστρωση της τάφρου με πετρελαϊκό μείγμα με αποτέλεσμα διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανές να σηκώσουν διαρκώς σύννεφο σκόνης το οποίο καταλήγει στις οικίες τους.

Το αίτημα

Με αίτημά τους στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Παπαλάνη πάνω από 20 κάτοικοι της περιοχής παρακαλούν για τις άμεσες ενέργειες των υπευθύνων με δεδομένο, όπως τονίζουν, ότι «αναπνέουν καθημερινά τη σκόνη των διερχόμενων αυτοκινήτων, που υπό τη μορφή σύννεφου σκεπάζει τα σπίτια τους και συνεχώς «μπουκώνει» τους πνεύμονες και τα μάτια τους, δημιουργώντας σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τους».

«Τους ενδιαφέρουν μόνο τα αυτοκίνητα»

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι στον «π» το μόνο που ενδιέφερε τον δήμο ήταν η αποκατάσταση των προβληματικών σημείων ώστε να προφυλαχτούν από βλάβες τα διερχόμενα αυτοκίνητα. «Ο Δήμος δυστυχώς  προνοεί ώστε να μην πάθει βλάβη κανένα «σίδερο», δεν προνοεί όμως για την υγεία των περίοικων η οποία προφανώς αποτελεί προτεραιότητά του», υπογραμμίζουν οι ίδιοι.

«Αναμένουμε την αρχαιολογία»

Το αίτημα των κατοίκων του Κάστρου βρήκε αντίκρισμα στον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Γ. Καραμανή που μιλώντας στον «π» εξήγησε ότι ο Δήμος δεν είχε προβλέψει τη ρίψη πετρελαϊκού επειδή δεν είχε ενημερωθεί για το αίτημα των κατοίκων.

«Σε πρώτη φάση πήραμε άδεια από την αρχαιολογία για να κάνουμε αναμόχλευση του υλικού και με την χρήση οδοστρωτήρα να κλείσουμε τις λακκούβες. Στην πορεία ήρθαν οι κάτοικοι και μου ζήτησαν να πέσει ασφαλτόμειγμα. Κατανοώντας το αίτημά τους δεν ξεκινήσαμε καμία εργασία περιμένοντας τη θετική απάντηση της αρχαιολογίας για τη ρίψη πετρελαϊκού. Έτσι μόλις πάρουμε το πράσινο φως θα ξεκινήσουν οι εργασίες» δήλωσε ο κ. Καραμανής.

«Θα εκτελεστεί η μελέτη ανάπλασης»

Τέλος ερωτώμενος ο κ. Καραμανής για το αν προτίθεται να υλοποιήσει την σχεδιασμό του πρώην αντιδημάρχου Π. Στεφάνου για ασφαλτόστρωση και ανάπλαση της Σούδας ώστε οριστικά να επιλυθεί το πρόβλημα απάντησε ότι η δημοτική αρχή προτίθεται να υλοποιήσει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό με την εκπόνηση ειδικής μελέτης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ