4.8.2014 12:27

Τρόφιμα για το καλάθι του ανέργου

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

    Το Σάββατο 9 Αυγούστου η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου οργανώνει συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ενισχύοντας τους ανέργους και τις οικογένειες τους. Είναι η 5η φορά που η πρωτοβουλία οργανώνει συλλογή ειδών διατροφής στη Χίο και έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που με έμπρακτο τρόπο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη
    «Αλληλεγγύη είναι η ειλικρινής διάθεση προσφοράς προς όσους έχουν ανάγκη, με ανιδιοτέλεια και χωρίς ανταλλάγματα. Όπως έχουμε πει δημόσια και στο παρελθόν βοηθάμε ο ένας τον άλλο και στηρίζουμε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προσπαθώντας να αλλάξουμε τις συνθήκες της ζωής μας. Και όλα αυτά συλλογικά και με τις δικές μας δυνάμεις με στόχο να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα απέναντι στη βία της εξαθλίωσης και την υποβάθμιση της καθημερινότητας μας. Όλοι εμείς που ως εργαζόμενοι και άνεργοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει κρίση και ποιοι επωφελούνται από τις δυσκολίες που περνάμε.

    Το Σάββατο λοιπόν 9 Aυγούστου θα είμαστε έξω από τα super markets του νησιού ενημερώνοντας τον κόσμο και μαζεύοντας τρόφιμα για το Καλάθι του Ανέργου.
    Την Δευτέρα 11 Αυγούστου θα γίνει η διαλογή και  τακτοποίηση των τροφίμων σε σακούλες και
    Την Τρίτη 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η διανομή των αγαθών στον χώρο του Εργατικού Κέντρου στις 6.00μμ.
    Ο αριθμός των ανέργων που έχουν ήδη εγγραφεί στη λίστα των δικαιούχων είναι αρκετά μεγάλος.
Γι’ αυτό τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν ανά οικογένεια ώστε να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη» αναφέρει στην ανακοίνωση της η επιτροπή.
                                    

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ