1.4.2015 10:44

Τρίτη ημέρα κατάληψης στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Συνεχίζεται για τρίτη η μέρα η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από ομάδα αντιεξουσιαστών, την ώρα που η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει από την ΕΛΑΣ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία και ενώ οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος εκφράζουν προβληματισμό για «την παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας». 

Για τις 11:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ που ζητούν την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Η διοίκηση του ιδρύματος εξέφρασε χθες ανησυχία για το γεγονός ότι η κατάληψη του ιστορικού κτηρίου στα Προπύλαια συνεχίζεται, παρότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες -προφορικώς και εγγράφως- προς την πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με τις πρυτανικές Αρχές, η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα, αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει διατάξει από τη Δευτέρα τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας. Εισαγγελέας μετέβη στον υπό κατάληψη χώρο και διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Αμέσως, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Υπενθυμίζεται πως οι αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν τη Δευτέρα στο κτήριο ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ