1.8.2012 15:20

Τρίτα εγκαίνια για τον Μητροπολίτη Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑΔΑ

Για 3η φορά από την ημέρα ανάδειξής του ως Επισκόπου της Χιακής Εκκλησίας θα τελέσει εγκαίνια ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ο οποίος το ερχόμενο Σάββατο 4 Αυγούστου θα βρεθεί στη Συκιάδα, στα θυρανοίξια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού.

Το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται σε έναν από τους λόφους της περιοχής, έχει θέα τα Μικρασιατικά Παράλια και η αρχική ιδέα για την κατασκευή του ήρθε στις αρχές τις δεκαετίας του 1990.

Όμως εξαιτίας ορισμένων προβλημάτων αυτή η ιδέα δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί μέχρι που το πείσμα των ενοριτών τα τρία τελευταία χρόνια απέδωσε καρπούς και έτσι το 2009 πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσής του από προκάτοχο του σημερινού Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, τον κυρό Διονύσιο.

Οι δαπάνες των κατοίκων αλλά και η εθελοντική εργασία ωρών, όπως ανέφερε στο www.politischios.gr, ο γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερος Μ. Στεφανιώρος, έδωσαν καρπούς και έτσι τρία χρόνια αργότερα έρχονται τα εγκαίνια του Ιερού Ναού να επιβραβεύσουν όλες αυτές τις θυσίες.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ακολουθιών έχει ως εξής:

Παρασκευή 3/8 στις 18:30 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των εγκαινίων και στη συνέχεια Ιερά Παράκληση.

Σάββατο 4/8 στις 07:30 το πρωί, ο Όρθρος, τα εγκαίνια και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την ίδια μέρα στις 18:30 Μέγας Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Κυριακή 5/8 στις 07:00 το πρωί, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ στις 19:00 της ίδιας ημέρας ο Μέγας Εόρτιος Εσπερινός.

Δευτέρα 6/8 στις 07:00 το πρωί ο Όρθρος και η Θείας Λειτουργία ενώ στις 19:00 της ίδιας ημέρας ο Μέγας Μεθεόρτιος Εσπερινός και στη συνέχεια Ιερά Παράκληση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ