2.10.2013 15:00

Τριπλασίασαν τους εργαζόμενους στο «Σκυλίτσειο»

ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Ακόμη και το Memorial  της Νέας Υόρκης θα ζήλευε την πληρότητα και αρτιότητα του «Σκυλίτσειου» σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον νέο υγειονομικό χάρτη που έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας, το νοσοκομείο της  Χίου διαθέτει 11 παθολόγους, 11 χειρούργους, 6 καρδιολόγους και 6 μικροβιολόγους!

Ο νέος υγειονομικός χάρτης και τα στοιχεία του, αποτελούν ανέκδοτο πλέον στην ιατρική κοινότητα αφού διαπιστώθηκε σωρεία τραγικών λαθών και είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ) Π. Ευσταθίου, για την απόσυρση του.

Υποτίθεται ότι με βάση αυτό το εργαλείο αποτύπωσης των στοιχείων κάθε νοσοκομείου που χρυσοπληρώθηκε (κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 6 εκ. ευρώ),  θα λαμβάνονταν και οι όποιες αποφάσεις από πλευράς υπουργείου για περικοπές, μετατάξεις υπαλλήλων, κλείσιμο νοσοκομείων  κ.λπ.

Μια ματιά στα τραγικά λάθη στα αριθμητικά δεδομένα του περιβόητου χάρτη για το Σκυλίτσειο φτάνει για να καταλάβει και ο πιο αδαής με βάση ποια στοιχεία και ποια λογική παίρνονται εν μια νυκτί οι αποφάσεις για τις απολύσεις και για τους υπεράριθμους εργαζόμενους..

Τα στοιχεία… επιστημονικής  φαντασίας

Όταν γνωστοποιήθηκαν και καταγγέλθηκαν από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία τα ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία του χάρτη, το ΕΚΕΠΥ έδωσε εντολή να διορθωθεί όμως και μετά τη διόρθωση τα λάθη παραμένουν και πραγματικά προκαλούν.

Έτσι το Σκυλίτσειο εμφανίζεται ως υγειονομικός παράδεισος με ιατρικό προσωπικό 63 ατόμων, αφού βαφτίζονται οι ειδικευόμενοι ως γιατροί ειδικοτήτων  και βγαίνει ένα αποτέλεσμα που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως υποτίθεται ότι υπάρχουν 11 παθολόγοι ενώ στην πραγματικότητα το νοσοκομείο μας διαθέτει 4. Ανάλογη κατάσταση και στο χειρουργικό όπου στον χάρτη φαίνονται 11 χειρούργοι και στο Σκυλίτσειο υπάρχουν μόλις 5 αλλά και μικροβιολόγοι στον χάρτη υπάρχουν 6 και στην πραγματικότητα 4 και αυτοί μόλις που μπορούν και μετά βίας να διατηρήσουν το αιματολογικό και τα εργαστήρια με το φόρτο εργασίας που έχουν από το κλείσιμο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΕΟΠΥΥ.

Το ίδιο φουσκωμένα είναι και τα νούμερα του νοσηλευτικού προσωπικού όπου εμφανίζονται 125 άτομα ενώ στην πραγματικότητα μαζί με τους τραυματιοφορείς κ.λπ. δεν πλησιάζουν ούτε τα 100.

Και η πραγματικότητα

Οι φόβοι των εργαζομένων  από την πρώτη στιγμή εστιάσθηκαν στο γεγονός ότι αν χρησιμοποιηθεί ο  χάρτης υγείας  για την ανακατανομή  των Μονάδων και του προσωπικού σε όλη τη χώρα θα γίνουν τραγικά λάθη και αυτά είναι που πρέπει να αποφευχθούν, πριν τρέχουμε πάλι να προλάβουμε τα.. λάθη του υπουργείου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ