18.6.2021 10:04

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Με δήλωση Υγείας η πρώτη μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού

Το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε νωρίς το πρωί σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενόψει της εξόδου του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. 

Ο υπουργός κάλεσε επιβάτες και πληρώματα να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας «για να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι» ενώ τους προέτρεψε, αν δεν το έχουν πράξει ήδη, να εμβολιαστούν, καθώς όπως τόνισε «θα συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στη θωράκιση της υγείας τους, της υγείας των νησιωτών και στην προστασία συνολικά της κοινωνίας μας».

Η κίνηση από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς, παραδοσιακά, το Τριημέρο του Αγίου Πνεύματος: είναι η πρώτη μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση Υγείας που είναι απαραίτητη για την επιβίβαση τους ανεξάρτητα αν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid η μοριακό test.

Η συμπλήρωση της δήλωσης υγείας

Ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας του του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση, στη διεύθυνση (https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/dhlwsh-ygeias-prin-thn-epibibash/).

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ομαλή και ταχύτερη επιβίβαση στα πλοία, πρόσθεσε σημειώνοντας πως όλοι επιβάτες, πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test.

Στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Η πληρότητα των πλοίων παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80 χωρίς καμπίνες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ