19.3.2015 10:16

Τρεις υποψήφιοι χώροι για δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Σε αναβρασμό βρίσκεται η υπηρεσία καθαριότητας που από χθες ξεκίνησε τη διαδικασία συλλογής εγγράφων προκειμένου να προχωρήσει στην παράλληλη αδειοδότηση τριών χώρων στην κεντρική Χίο με σκοπό την άμεση έναρξη εργασιών δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης.

Χωρίς να αποκαλύψει τους τρεις χώρους που προκρίνονται για δημιουργία Σ.Μ.Α. ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης αιτιολόγησε την παράλληλη προσπάθεια αδειοδότησης λέγοντας ότι «η διαδικασία είναι τόσο περίπλοκη που μπορεί να σταματήσει απλά για ένα έγγραφο από μία υπηρεσία. Έτσι η τριπλή αδειοδότηση μας εξασφαλίζει ότι η δημιουργία Σ.Μ.Α. θα προχωρήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Το προφίλ των τριών χώρων

Σύμφωνα με τον κ. Μπελέγρη και οι τρεις θέσεις βρίσκονται στην κεντρική Χίο στα όρια της πόλης, σε σημεία που εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα των οχημάτων από πολλά σημεία.

«Το πρώτο είναι να εξασφαλίζεται η ομαλή διέλευση των απορριμματοφόρων αλλά κυρίως η διέλευση του οχήματος των 26 μέτρων χωρητικότητας 54 κυβικών μέτρων που θα εκτελεί δρομολόγια προς τον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε σημείο οπωσδήποτε δεν μπορεί να είναι μέσα ή δίπλα σε οικισμούς και χωριά», κατέληξε ο κ. Μπελέγρης.

Ερωτώμενος πάντως για το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών ο κ. Μπελέγρης τόνισε ότι αυτό δεν εξαρτάται από τον Δήμο αλλά από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία αδειοδότησης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ