26.5.2015 10:17

Τρεις και ο κούκος

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Οριστικό τέλος στα σενάρια επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας βάζει η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους πρώην εργαζόμενούς της να επιστρέψουν στον Δήμο Χίου έπειτα από την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών με την οποία δίνονταν η δυνατότητα σε όσους είχαν απορροφηθεί από άλλες υπηρεσίες στα πλαίσια της διαθεσιμότητας να επιστρέψουν τα πρότερα καθήκοντά τους.

Ελάχιστον ενδιαφέρον

Μετά το πέρας της προθεσμίας μόλις τρεις πρώην εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας Χίου υπέβαλλαν αίτηση να επιστρέψουν στον Δήμο με αποτέλεσμα η επανασύστασή της να οδηγείται επί του παρόντος στις καλένδες.

«Είναι αλήθεια ότι το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας θα έλυνε πολλά προβλήματα από αυτά που καθημερινά καλείται να επιλύσει ο Δήμος στο κομμάτι της αστυνόμευσης. Δυστυχώς το γεγονός ότι μόνο τρία άτομα υπέβαλλαν αίτηση για να επιστρέψουν στον Δήμο, καθιστά εκ των πραγμάτων αδύνατη την επανασύστασή της », ανέφερε στον «π» ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς.

Ξεκίνησαν ήδη δουλειά

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι τρεις εργαζόμενοι ήδη ξεκίνησαν να δουλεύουν στον Δήμο Χίου από την περασμένη Παρασκευή κι έτσι θα απορροφηθούν από διάφορες υπηρεσίες.

Με αυτά τα δεδομένα η δημοτική αρχή επανέρχεται στο σενάριο της ενεργοποίησης της διάταξης περί παράλληλων καθηκόντων των υπαλλήλων στους οποίους πιθανά να ανατεθεί στο μέλλον ο έλεγχος της εφαρμογής των κανονιστικών διατάξεων του Δήμου.

Μέχρι τότε, όπως είπε ο κ. Βουρνούς, το θέμα της αστυνόμευσης παραμένει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ