25.7.2012 11:02

Τρεις έδρες στο νησί για τα ΤΑΞΙ

ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΗ Ν. ΧΙΟ

Στα τρία γίνεται τελικά η οριοθέτηση των εδρών των ΤΑΧΙ στη Χίο, μετά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Τρεις έδρες, μία στη νότια, μια στη βόρεια και μία στην κεντρική Χίο θα υπάρχουν πλέον για τα ΤΑΞΙ, σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου το οποίο υιοθέτησε τη σχετική εισήγηση της υπηρεσίας που συμφωνούσε με την αντίστοιχη απόφαση της γενικής συνέλευσης του τοπικού σωματείου ιδιοκτητών ταξί.
Κι ενώ για την απόφαση που αφορούσε τα ΤΑΞΙ της Χίου υπήρχε ηρεμία, η συνεδρίαση κόντευε να τιναχτεί στο αέρα από τους Μυτιληνιούς που πολλές φορές ξεπέρασαν τα όρια. Το κερασάκι στην τούρτα δε, ήταν η διακοπή ρεύματος στη Μυτιλήνη, που κράτησε συνολικά 7 ώρες με τους περιφερειακούς συμβούλους να συνεδριάζουν υπό χαμηλό φωτισμό, με τη βοήθεια γεννήτριας.
Η κατανομή
Η πρώτη έδρα καλύπτει την κεντρική Χίο και περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Χίου, Ομηρούπολης, Καμποχώρων και Αγ. Μηνά, η δεύτερη το τμήμα της Β. Χίου και η τρίτη καλύπτει τους πρώην Δήμους Μαστοχοχωρίων και Ιωνίας.
Σε ότι αφορά την έκδοση νέων αδειών ΤΑΞΙ, κάτι το οποίο όλοι οι ιδιοκτήτες ήθελαν να αποφύγουν, με την παραπάνω απόφαση θα εκδοθούν, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον 4 νέες άδειες ταξί στη νότια Χίο.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης, Κ. Γανιάρης, θα ορίσει την περιμετρική ζώνη και τα όρια από τα οποία θα ισχύει η διπλή ταρίφα, καθώς και τις νέες πιάτσες των ταξί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ