10.9.2013 14:12

Τρέχουν τους «παλιούς» στα δικαστήρια

ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν ξεθωριάσει πλέον από τα αυτοδιοικητικά πράγματα επαναφέρει στο προσκήνιο η εκδίκαση της υπόθεσης των παράνομων εγκαταστάσεων του «Πετροκάραβου» στο Βροντάδο με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να ζητάει την καταβολή 120.000 ευρώ για την αλλοίωση του αιγιαλού, το παράνομο μπάζωμα και την πληθώρα των αυθαίρετων κατασκευών που σύμφωνα με την ίδια έγιναν κατά τη διαδικασία των εργασιών στην περιοχή.

Η υπόθεση που εκδικάζεται στις 20 Σεπτεμβρίου δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια ελιγμών στον Δήμο, με δεδομένο ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου ήδη έχει αποστείλει επίσημο έγγραφο με το οποίο ζητάει από τους αρμόδιους να καταδείξουν πρόσωπα και καταστάσεις που σχετίζονται με σειρά αυθαιρεσιών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ήδη η χθεσινή Οικονομική Επιτροπή όρισε δικηγόρο για την υπόθεση ενώ από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λ. Τσακός αναφερόμενος στο έγγραφο της Εισαγγελίας ανέφερε με νόημα:

«Δεν πρόκειται να δώσουμε στεγνά ονόματα, όμως δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν ξέρουμε ποιος, τι έκανε και για ποιον λόγο».

Σε αυτά τα πλαίσια δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να κληθούν από την Εισαγγελία για να καταθέσουν οι πρώην δήμαρχοι Ομηρούπολης όπως οι Μ. Μεννής και Γ. Μαλαφής καθώς και ο Λ. Καρακούρος που τότε ήταν προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Βροντάδου και μετέπειτα Ομηρούπολης στη δημιουργία των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Με ιδιαίτερο πάντως ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα λάβουν θέση επί του ζητήματος, επιδιώκοντας την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων στο Γούβι, θεωρώντας τη συγκεκριμένη λύση ως τη μοναδική διέξοδο για την αποκατάσταση της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ