19.1.2016 17:14

Τρέχουν τα μεγάλα και παλεύουν για τα μικρά οι Αιγνουσιώτες

Η επιβολή των capital controls, ανέδειξε την ανάγκη εγκατάστασης ενός Α.Τ.Μ. στις Οινούσσες και παρά τις υποσχέσεις της Εθνικής Τράπεζας, σχεδόν 6 μήνες μετά το αίτημα τους δεν έχει ικανοποιηθεί.

«Έχουμε ζητήσει την εγκατάσταση του από τις πρώτες μέρες που δημιουργήθηκε το σοβαρό πρόβλημα με την κίνηση κεφαλαίων. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει  κάνει αυτοψία, έχει  διαπιστώσει τα προβλήματα και έχει υποσχεθεί ότι θα εγκαταστήσει, αλλά από τότε έως σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα. Οι Οινουσσιώτες εξυπηρετούνται μόνο από την καλή θέληση των υπαλλήλων τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για μας», δηλώνει ο δήμαρχος Στέφανος Βογιατζής, στον «π».

«Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε λίγοι και αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με την δημοτική ενότητα Αμανής. Το θέμα είναι σημαντικό και πρέπει να λυθεί με το πρίσμα της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πραγματικά παραμεθόριες περιοχές», προσθέτει με έμφαση.

Το «παλεύουν» με τα έργα

Δυναμικά συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής ζώνης των Οινουσσών.

Μετά από τη διακοπή των εορτών το συνεργείο προσπαθεί να εντείνει όσο μπορεί τις εργασίες,  για να μην χαθούν οι εξασφαλισμένες  πιστώσεις.

Η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα και στην προώθηση των απαραίτητων εργασιών ολοκλήρωσης της Μονάδας του Τριτοβάθμιου Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή της Πούντας.

«Θα κάνουμε πράσινη την Αιγνούσα», λέει ενθουσιασμένος με μια δόση υπερβολής ο Στ. Βογιατζής.

Το δίκτυο έχει κατασκευαστεί στο συνοικισμό, τα κοντέινερ έχουν εγκατασταθεί και  η δημοτική αρχή προσπαθεί να εντάξει  την ολοκλήρωση της μελέτης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ