28.5.2015 14:05

Τραπεζάκια στην Απλωταριά αλλά με ωράριο

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

Την χρήση της Απλωταριάς για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων για όσους καταστηματάρχες διαθέτουν πρόσοψη σε αυτή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης εγκρίνοντας καταρχήν έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων στην καφετέρια «ΟΖ».

Όπως ειπώθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση προβλέπει ότι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων προβλέπεται σε ώρες και ημέρες που η αγορά είναι κλειστή και συνεπώς δεν θα εμποδίζεται η διέλευση των περαστικών.

Η συγκεκριμένη απόφαση που ανοίγει την πόρτα και για άλλα καταστήματα της Απλωταριάς στηρίζεται στον ισχύοντα κανονισμό που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και ο οποίο προβλέπει ότι η  Απλωταριά είναι πρωτίστως εμπορικός δρόμος και ως τέτοιος επιτρέπει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.  

Η πρόταση ψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον συνδυασμό Λαμπρινούδη, πλην του Κλ. Χρύση, καταψηφίστηκε από τη Χιακή Συμπολιτεία, ενώ λευκό ψήφισαν Μ. Φυτούσης, Ν. Νύκτας και Μ. Σκούφαλος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ