28.4.2014 11:23

Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό - Νεκρός 13χρονος, εκτός κινδύνου η 9χρονη αδελφή του

Ενα 13χρονο αγόρι βρήκε τραγικο θάνατο σε λούνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, ενώ η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση του κοριτσιού είναι καλή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η μικρή φέρει θλάση στον πνεύμονα, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη ενώ τα δύο παιδιά βρίσκονταν σε φουκωτές μπάλες μέσα σε πισίνα. Οι μπάλες παρασύρθηκαν από τον δυνατό αέρα, βγήκαν από την πισίνα και άρχισαν να χτυπούν δεξιά και αριστερά σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ.

Τα δύο παιδιά διακομίσθηκαν με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του αγοριού. Το παιδί κατέληξε στο ασθενοφόρο -ωστόσο έγινε προσπάθεια ανάνηψής του επί 40 λεπτά, χωρίς αποτέλεσμα-, ενώ το κοριτσάκι, νοσηλεύθηκε  στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από την αστυνομία προσήχθησαν τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ, που εξετάζονται στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού. Πρόκειται για έναν υπήκοο Ιταλίας, ο οποίος φέρεται να είναι ο προσωρινά υπεύθυνος του παιδότοπου και δυο υπήκοοι Μπαγκλαντές που ήταν υπάλληλοι του χώρου.

Εις βάρος του ιδιοκτήτη και τριών υπαλλήλων του λούνα παρκ έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες. Οι τρεις υπάλληλοι, που συνελήφθησαν την Κυριακή, οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα στον εισαγγελέα, ενώ ο ιδιοκτήτης αναζητείται στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε στην αστυνομία την Κυριακη από τα Γιάννενα όπου βρισκόταν, ότι έχει άδεια για το λούνα παρκ και πως θα την παρουσίαζε σήμερα, Δευτέρα. Ωστόσο, προς το παρόν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ δεν έχει εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα.

Πληροφορίες από την περιφερειακή ενότητα νοτίου τομέα Αθηνών ανέφεραν ότι ουδέποτε είχε κατατεθεί αίτηση για τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής που γνωματεύει για την λειτουργία επιχειρήσεων όπως θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων ψυχαγωγίας και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι επτά υπηρεσιών ανάμεσα στις οποίες υγειονομικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Η επιτροπή αυτή ρόλο έχει, μετά από εξέταση του χώρου και μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τον επιχειρηματία, να γνωματεύει την αδειοδότηση ή μη προς το Δήμο ως αρμόδιο φορέα.

Η Αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος. Όπως όλα δείχνουν, ένα ξαφνικό μπουρίνι σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τη φουσκωτή πισίνα και να αρχίσει να χτυπά δεξιά κι αριστερά σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ.

Πάντως, κάτοικος της περιοχής που μίλησε στα «Νέα» της Δευτέρας τονίζει ότι η περιοχή δεν χτυπήθηκε από μπουρίνι: «Δυνατή βροχή έπεσε. Προφανώς κάτι δεν πήγε καλά με τον αέρα της μπάλας-ρόδας για αυτό και έφτασε να πετάξει» υποστήριξε.

Εκτός από την άδεια λειτουργίας και το κατά πόσο τηρούνταν οι κανόνες ασφάλειας στο λούνα παρκ, ο έλεγχος θα επεκταθεί και σε όλα τα παιχνίδια.
πηγη: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ