16.10.2013 16:02

Τραγική η κατάσταση στα νηπιαγωγεία του νησιού

Με  προσλήψεις αναπληρωτών από τον ΟΑΕΔ μέσω του προγράμματος  ΕΣΠΑ, θα καλυφθούν οι κενές θέσεις καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και οι 43 της Χίου.

Προσχολική Αγωγή

Οι σημαντικές ελλείψεις κλονίζουν ιδιαίτερα τη λειτουργία της Προσχολικής Αγωγής, όπου η  έλλειψη 14 νηπιαγωγών, 12 σε ολοήμερα νηπιαγωγεία και 2 σε τμήματα ένταξης, έχουν δημιουργήσει σημαντικά εκπαιδευτικά αδιέξοδα .                               

Η υπηρεσία Προσχολικής Αγωγής Χίου ήταν η μόνη στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου που είχε πάντα ως αρχή και κατάφερνε παρά τις δυσκολίες να μην αφήνει κανένα παιδί εκτός νηπιαγωγείου, αλλά φέτος οι μεγάλες ελλείψεις δεν της επέτρεψαν να πετύχει το στόχο της. Φέτος όμως, τα περισσότερα νηπιαγωγεία λειτουργούν με μία ή το πολύ δύο νηπιαγωγούς. Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, που αρκετά από αυτά θα αναγκαστούν να κλείσουν αν χρειαστεί να απουσιάσει ή να αδειοδοτηθεί η νηπιαγωγός

Νηπιαγωγείο Νενήτων

Το σημαντικότερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο ολοήμερο νηπιαγωγείο Νενήτων, σύμφωνα με διαμαρτυρίες γονέων, όπου έχει τοποθετηθεί μόνο μια νηπιαγωγός.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας έχει υποσχεθεί  ότι τα προβλήματα θα καλυφθούν στους επόμενους διορισμούς αναπληρωτών, που θα γίνουν το Νοέμβριο, χωρίς να γνωρίζει από ποιο πρόγραμμα θα καλυφθεί η μισθοδοσία τους.

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν εγκριθεί 22 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 18 θα καλύψουν ανάγκες της Α` Περιφέρειας που  ανήκουν τα σχολεία της Χίου και οι υπόλοιποι 4 δάσκαλοι θα τοποθετηθούν στα σχολεία των Ψαρών και των Οιννουσών, που αποτελούν τη Β` περιφέρεια.

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με την κ. Κατερίνα Λούρου, έχουν διορισθεί ήδη 10 καθηγητές Ειδικής Αγωγής(γυμναστές), 2 Γενικής Παιδείας και υπολείπονται 7 ακόμη  για να καλυφθούν όλες οι θέσεις στην Α` και τη Β` Περιφέρεια Χίου.

Μετατάξεις

Σε όλες τις βαθμίδες, οι περισσότερες ανάγκες καλύφθηκαν με μεταφορά προσωπικού, εις βάρος αυτών από τα οποία αποσπάστηκαν ή μετατέθηκαν. Μετά την ολοκλήρωση των μετατάξεων θα γίνουν αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ για τις ειδικότητες ξενόγλωσσων, γυμναστών, πληροφορικής και των άλλων που  δεν έχουν γίνει έως τώρα.

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο τα κενά που υπάρχουν στη δημόσια εκπαίδευση θα καλυφθούν με  προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, το ότι ο υπουργός δεν δεσμεύθηκε για τίποτα, επιβεβαιώνει τους φόβους της εκπαιδευτικής κοινότητας, ότι οι  προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω  του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, με τον εξευτελιστικό μισθό των 350 ευρώ περίπου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ