2.4.2019 20:43

Τραγική για μία ακόμη φορά η ΕΛΜΕ Χίου επιτίθεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Κολλημένη στις ιδεοληψίες της στρέφεται ξανά ενάντια στο εγχείρημα του καπ. Παναγιώτη με επιχειρήματα επιπέδου δημοτικού

Σε μία φυσιολογική χώρα όπου το κράτος δεν θα έπαιζε το ρόλο του πατερούλη, η συγκεκριμένη ανακοίνωση θα αντιμετωπίζονταν ως αδιανόητη στα όρια του γραφικού. Για μία ακόμη φορά η ΕΛΜΕ Χίου, κολλημένη σε ρητορική περασμένων δεκαετιών και μη αντιλαμβανόμενη ότι η πραγματικότητα την έχει ξεπεράσει προ πολλού, στρέφεται ξανά ενάντια στο ιδιωτικό ναυτικό λύκειο του ομίλου Τσάκου κατηγορώντας μάλιστα την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι στέλνει… «στην αγκαλιά της ιδιωτικής εκπαίδευσης» μαθητές γυμνασίων.

Η ανακοίνωση

Με βάση την κείμενη νομοθεσία η οποία απαγορεύει τόσο στον ιδιοκτήτη (σχολάρχη) όσο και στο προσωπικό  ιδιωτικού σχολείου να επισκεφθούν τη μαθητική κοινότητα ενός δημόσιου σχολείου , στη Χίο με πρόσχημα το έγγραφο του ΥΠΕΘ με θέμα «Επισκέψεις μαθητών/-τριών Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ ΓΕΛ-ΕΠΑΛ σε σχολικές μονάδες ΕΠΑΛ και Εργαστηριακά Κέντρα» (που έχει εκδοθεί από τη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης η οποία είναι αρμόδια μόνο για τη Δημόσια Β/θμια Επαγγελματική Εκπαίδευση), ιδιωτικό ΕΠΑΛ που εδρεύει στη Χίο (Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Μαθημάτων) διεξάγει «εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο» για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1864/15-3-2019 της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου «στέλνονται» οι μαθητές που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου των Δημόσιων Γυμνασίων (δεν εδρεύει στη Χίο Ιδιωτικό Γυμνάσιο) στην «αγκαλιά» της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Επίσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακούγονται εντόνως λεκτικές αναφορές που υποδηλώνουν ότι:

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ΕΠΑΛ (σχολάρχης) έχει καταθέσει αίτημα για χρήση χώρων και υποδομών των Δημόσιων ΕΠΑΛ και του Εργαστηριακού Κέντρου που εδρεύουν στη Χίο.

Η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου έχει εισηγηθεί θετικά προς το ΥΠΕΘ για το εν λόγω αίτημα.

Το ΥΠΕΘ μέσω της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Β. Αιγαίου διερευνά τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων έλαβε πέρσι το ιδιωτικό ΕΠΑΛ  έγκριση λειτουργίας.

Αν οι ανωτέρω αναφορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναμένουμε από πλευράς ΔΔΕ Χίου, ΠΔΕ Β. Αιγαίου και ΥΠΕΘ να προβούν άμεσα σε δημόσια διάψευση.

Επίσης, βάσει των ανωτέρω, καλούμε:

Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην εγκρίνουν καμία επίσκεψη στο ιδιωτικό ΕΠΑΛ και να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους στα Δημόσια ΕΠΑΛ και το Δημόσιο Εργαστηριακό Κέντρο. Μπορούν να επισκεφθούν τα Δημόσια ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο της ΔΔΕ Χίου, καθώς και τα δημόσια Πανεπιστημιακά τμήματα που εδρεύουν στη Χίο.

Τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης Χίου να εκδώσει διευκρίνηση βάσει της οποίας θα αποτραπούν οι επισκέψεις στο ιδιωτικό ΕΠΑΛ

Το ΥΠΕΘ να εκδώσει άμεσα εντολή να σταματήσουν οι επισκέψεις των Δημόσιων Σχολείων στο ιδιωτικό ΕΠΑΛ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Μαθημάτων»

Το ΥΠΕΘ να μην παραχωρήσει σε κανένα ιδιώτη και με κανένα τρόπο, χώρους και εξοπλισμό των Δημόσιων Σχολείων. Το Δημόσιο Εργαστηριακό Κέντρο Χίου υφίσταται αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών των Δημόσιων ΕΠΑΛ της Χίου.

Τι αγνοεί η ΕΛΜΕ Χίου

Από τα ανωτέρω βέβαια η ΕΛΜΕ Χίου παραλείπει εντέχνως να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα όπως:

Πότε το Teens επισκέφθηκε δημόσιο σχολείο;

Όλα τα σχολεία του νομού αποτελούν όχι εκπαιδευτικές μονάδες υπαγόμενες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιείται ή όχι στο πλαίσιο απόφασης του Υπ. Παιδείας;

Από που εξάγει το συμπέρασμα η ΕΛΜΕ ότι το Υπ. Παιδείας διερευνά τις προϋποθέσεις αδειοδότησης του ναυτικού λυκείου; Πρόκειται για ξεχωριστούς ελέγχους ή για για τακτικούς ελέγχους που πρέπει να κάνει σε ετήσια βάση η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ