9.4.2015 10:49

Τους πήρε και τους σήκωσε

ΦΟΒΟΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Να ισοπεδώσει την καθολική πληρότητα σε ξενοδοχεία κι ενοικιαζόμενα δωμάτια έχει βαλθεί ο δυνατός βοριάς που ενισχύεται συνεχώς από το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.

Ο καιρός αποτελεί τον απόλυτο φετινό ρυθμιστή της τοπικής αγοράς καθώς η ενδεχόμενη επιβολή απαγορευτικού απόπλου θα σταθεί εμπόδιο στην άφιξη χιλιάδων επισκεπτών από την Τουρκία κι εκατοντάδων εκδρομέων από την Αθήνα που αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη Χίο την τελευταία στιγμή.

Οι κρατήσεις…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ τόσο στα τρία μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, «Χανδρή», «Διάνα» κι «Ελληνικό Κάστρο» όσο και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Βροντάδο, χώρα, Καρφά και Κάμπο, η πληρότητα αγγίζει το 100% και αφορά κυρίως Τούρκους επισκέπτες.

Από τις συνολικές κρατήσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 40% έχουν πραγματοποιήσει διήμερη κράτηση, δηλαδή από το πρωί της Μ. Παρασκευής μέχρι και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα οπότε και θα επιστρέψουν με το πλοίο στον Τσεσμέ.

…και οι ακυρώσεις

Η καλή εικόνα των κρατήσεων που θα αποτελέσει μία σημαντική ανάσα για την τοπική αγορά, καθώς η παρουσία 2.500 Τούρκων συμπέφτει με το διαρκές εορταστικό ωράριο των καταστημάτων,  είναι πιθανό να ανατραπεί από τις άσχημες καιρικές συνθήκες με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. να κάνουν λόγο για ανέμους εντάσεως έως 9 μποφόρ το πρωί της Μ. Παρασκευής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει αυτόματη ακύρωση του 40% των συνολικών κρατήσεων της Μ. Παρασκευής ενώ δημιουργείται επιπλέον πρόβλημα με τη μαζική άφιξη Τούρκων επισκεπτών το πρωί του Μ. Σαββάτου.

Οι δύο εταιρίες  Sunrise Tours και Erturk ανακοίνωσαν δύο έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να μεταφερθούν οι επισκέπτες από την Τουρκία. Τα δρομολόγια θα εξαρτηθούν ανάλογα τις καιρικές συνθήκες αλλά και τον τελικό αριθμό των ακυρώσεων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ