14.1.2016 14:21

Τους καταδικάζουν σε κλείσιμο {ΒΙΝΤΕΟ}

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Δυσοίωνο βλέπουν το μέλλον τους, την επαγγελματική τους υπόσταση και την παραμονή τους ίσως στο νησί , οι νέοι δικηγόροι που αποτελούν  την πλειοψηφία των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου , που σήμερα το πρωί , στα πλαίσια της αποχής που πραγματοποιούν  ενάντια στο ασφαλιστικό, συγκεντρώθηκαν έξω από το Πρωτοδικείο.

Παλιές και νέες καραβάνες στις δικαστικές αίθουσες ένωσαν τη φωνή τους σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να διαφυλάξουν όχι απλά τα κεκτημένα και τα επαγγελματικά τους προνόμια, αλλά την ίδια την επαγγελματική τους υπόσταση.

 "Οι εισφορές που επιβάλλονται είναι για τους δικηγόρους κατακρεούργηση με τη φορολογία και τις εισφορές στο ασφαλιστικό θα πρέπει να αποδίδουμε το 90% από αυτά που θα εισπράττουμε και θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο" δήλωσε σχετικά στον "π" το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Αυγ. Πιπίδης.

Με κλειστά όλα τα δικηγορικά γραφεία, οι νέοι δικηγόροι του νησιού έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση. Άλλωστε εκείνοι είναι που απειλούνται περισσότερο με κλείσιμο.

"Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να εργαστεί κάποιος από τους νέους δικηγόρους. Πρέπει να έχει κάποιον πίσω του να χρηματοδοτεί, για να μπορέσει να εργαστεί και να λειτουργεί το γραφείο του στοιχειωδώς., σημείωσε ο κ. Πιπίδης.

Νεαρός δικηγόρος ο Λευτέρης Μπλάτσιος ζει από πρώτο χέρι όσα προανέφερε ο κ. Πιπίδης και σημειώνει, " για τους νέους είναι ακόμη δυσκολότερα γιατί με το που ξεκίνησαν να εργάζονται ήρθε η κρίση  και εργάζονταν μέσα σε ένα περιβάλλον που με τα βίας τους επέτρεπε να λειτουργούν στοιχειωδώς. Με το νέο ασφαλιστικό θα είναι πολύ δύσκολο να συντηρήσουν τα γραφεία τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια"

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ